RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsikter til mer OPEC-olje senker prisen

Sist oppdatert:
Oljeprisene faller tirsdag morgen etter at flere store OPEC-produsenter varsler økt oljeproduksjon. Det indikeres en økning fra OPEC-landene med Saudi-Arabia i spissen på 2 millioner fat pr. dag
Det er for å kompensere for bortfallet av Venezuelas streikerammede oljeproduksjon at OPEC nå signaliserer at de vil øke produksjonen. Det var allerede i helgen at den nyvalgte OPEC-presidenten Abdullah al-Attiyah gikk ut å indikert økt produksjon.

Det ble det da vist til kartellets uformelle prismekanisme, som i løpet av noen få dager vil tilsi at kartellet skal øke produksjonen med 500.000 fat pr. dag. Det er langt lavere enn det bortfallet av venezuelanske olje tilsvarer, noe OPEC-ministrene nå varsler at de tar konsekvensen av.

Et seniormedlem i Saudis OPEC-delegasjon sier til Reuters tirsdag at Saudi og andre produsenter står bak en plan om å øke produksjonene med inntil 2 millioner fat pr. dag.

- Det sirkuleres nå en plan om å øke produksjonen med mellom 1,5 og 2 millioner fat pr. dag, sier delegaten til Reuters.

Det ble i helgen, blant annet av OPEC-presidenten, indikert en økning på en million fat. Delegaten mener en beslutning kan være klar i løpet av en uke.

Oljeprisen har de siste dagene vært på de høyeste nivåene på to år. Prisen på amerikanske lett råolje, Western Texas Intermediate, falt 1,4 prosent i elektronisk handel i morges, og februar-kontrakten handles nå på 31,65 dollar pr. dag. Mandag falt oljeprisen på en knapp dollar. WTI-prisen toppet seg 30. desember på 33,65 dollar pr. fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere