RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jensens avtroppende statssekretær Jon Gunnar Pedersen har blitt omtalt som regjeringens «kalkulator» og han har som statssekretær for Siv Jensen vært en av landets viktigste bakmenn innen finans.
Jensens avtroppende statssekretær Jon Gunnar Pedersen har blitt omtalt som regjeringens «kalkulator» og han har som statssekretær for Siv Jensen vært en av landets viktigste bakmenn innen finans. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Utskifting av statssekretærer i regjeringen

Sist oppdatert:
Finansminister Siv Jensens (Frp) statssekretær Jon Gunnar Pedersen fra Høyre forlater politikken og blir fredag skiftet ut med partikollega Tore Vamraak (H).

34 år gamle Vamraak ble som den yngste noensinne tatt opp ved Handelshøyskolen da han var 15 år gammel og omtales som Høyres «kalkulator». Han har til nå vært statssekretær ved Statsministerens kontor, der han nå erstattes av Torkild Solli Haukaas (H), skriver Dagens Næringsliv.

Solbergs statssekretær blir i statsråd fredag utnevnt til statssekretær for Jensen i det som avisen omtaler som «finansguttenes temadag».

Jensens avtroppende statssekretær Pedersen har også blitt omtalt som «kalkulator» og han har som statssekretær for Siv Jensen vært en av landets viktigste bakmenn innen finans. 52-åringen forlater nå politikken og går tilbake til meglerhuset Arctic Securities, der han er medeier.

- Den morsomste jobben i Norge
– Arbeidsgiver vil gjerne ha meg tilbake. Utgangspunktet var en permisjon på to år. Den perioden løper ut i oktober, sier Pedersen, som sier at rollen som statssekretær i Finansdepartementet er det morsomste arbeidet man kan ha i Norge.

Solberg blir ikke stående uten statssekretær. Statsministerens kontor får tilført friske krefter i form av tidligere nestleder i Unge Høyre, Torkild Solli Haukaas (34), som de siste årene har jobbet i det private oppkjøpsfondet Herkules Capital.

Anundsens statssekretær går av
Hans J. Røsjorde (Frp) går av som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet. Han blir etter det NTB erfarer erstattet av finanspolitisk talsmann Gjermund Hagesæter.

Røsjorde har som statssekretær for justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) hatt et særlig ansvar for beredskapsarbeidet i departementet. Han avviser at avgangen har noe å gjøre med den kritiske rapporten som Riksrevisjonen leverte for noen uker tilbake.

– Jeg ba statsråden om avløsing i vår, forut for Riksrevisjonens rapport, sier Røsjorde til NTB.

Han begrunner avgangen med hensynet til familien og viser til at han snart fyller 74 år. Endringene skjer i statsråd fredag klokken 11.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere