NEW YORK (Nettavisen): Årsaken til at flere nå krever fagforeningsleder Bob Kroll fjernet, er fordi han hevder media ikke vil omtale George Floyd kriminelle fortid, samtidig som Kroll beskriver demonstrantene som har herjet i byen som «terrorister».

Les også: Floyd var smittet av koronaviruset

- Media vil ikke skrive om dette

Fagforeningsleder Bob Kroll kritiserer også den politiske ledelsen i byen for å ikke å slå hardere ned på demonstrantene, melder The Guardian.

- Det som ikke blir fortalt, er den voldelige kriminelle forhistorien til George Floyd. Media vil ikke skrive om dette, skriver lederen for politiets fagforening i Minneapolis, Bob Kroll, i et brev som er blitt publisert på Twitter.

Les også: - Donald Trump er et rasshøl - han skapte dette kaoset

Dømt til fem års fengsel i 2009

Ifølge Daily Mail viser Floyds rulleblad at han ble dømt til fem års fengsel i 2009 for et overfall og ran som ble begått to år tidligere. Før dette hadde han vært dømt for flere forhold som væpnet ran og narkotika, skriver avisen.

Deler av Floyds strafferegister er også publisert på sosiale medier.

- Presset pistol mot magen til en kvinne

Ifølge Daily Mail flyttet George Floyd til Minneapolis i 2014 for å få en ny start etter at han hadde blitt løslatt fra fengselet i Houston i Texas, der han hadde sonet en dom for ran. De skriver også at ingen av de som arresterte Floyd kan ha vært klar over hans mer enn ti år gamle kriminelle rulleblad da hendelsen fant sted.

Les også: Donald Trump blir knust i ny måling

Floyd hadde ifølge avisen lagt bak seg sin fortid i Houston, da han kom til Minneapolis, etter å ha sonet dommen for et ran som fant sted i 2007.

I forbindelse med rettssaken sa han seg skyldig i ta seg inn i boligen til en kvinne, hvor han presset en pistol mot magen hennes, og lette gjennom huset på jakt etter narkotika og penger, ifølge rettspapirene.

Floyd er også dømt til 10 måneders fengsel etter at han i 2005 ble arrestert med mindre enn ett gram kokain på seg.

I oktober i 2002 ble han arrestert for det samme, og ble da dømt til åtte måneders fengsel. Det samme året ble han også arrestert og måtte sone 30 dager for å ha tatt seg inn på noen andres eiendom. Floyd ble også arrestert for tyveri i 1998.

Les også: Kraftige reaksjoner etter sjokkmelding om Trumps vekt

- Betalte med falsk 20-dollarseddel

George Floyd døde 25. mai i år etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis i Minnesota. En film av hendelsen viser at en politibetjent, Derek Chauvin, holder Floyd nede med kneet presset mot nakken hans.

Siktelsen mot Chauvin ble på onsdag skjerpet til forsettlig drap. De tre gjenværende politibetjentene ble på onsdag siktet for medvirkning til forsettlig drap på 46 år gamle George Floyd, melder både lokalavisen i Minnesota, Star Tribune og flere medier.

Les også: De tre gjenværende politibetjentene er siktet i forbindelse med dødsfallet på George Floyd

Bakgrunnen for arrestasjonen var at Floyd prøvde å betale med en falsk 20-dollarseddel.

Den offisielle obduksjonsrapporten konkluderer med at Floyd fikk hjertestans som følge av politiets pågripelse og trykk mot halsen. Der fastslås det også at Floyd led av hjertesykdom og høyt blodtrykk, i tillegg til at han nylig hadde brukt narkotika. Men disse faktorene blir ikke nevnt under dødsårsak.

Natt til torsdag melder flere amerikanske medier også at George Floyd ble smittet av koronaviruset i april.

Dødfallet til George Floyd har ført til protester, demonstrasjoner, vold og plyndringer i flere byer over hele USA.

- Terroristbevegelsen har bygget seg opp over lang tid

I uttalelsen fra fagforeningsleder Bob Kroll som er blitt offentliggjort, går han til kraftig angrep på demonstrantene og den politiske ledelsen i byen.

- Terroristbevegelsen som for øyeblikket sprer seg, har bygget seg opp over lang tid, og går flere år tilbake i tid, skriver Bob Kroll i brevet.

Han mener at noen av problemene som oppstått i Minneapolis har skjedd fordi den politiske ledelsen i byen «har minimert størrelsen på våre politistyrker og avledet midler til samfunnsaktiviteter med en anti-politi agenda».

- Vår sjef ba om 400 flere politibetjenter men ble blankt avvist. Det er dette som ledet til de rekordstore opptøyene, skriver han blant annet.

I brevet lover Kroll også at hans organisasjon vil hjelpe både drapssiktede Derek Chauvin og de tre andre politimennene som fikk sparken etter pågripelsen.

- Jeg har jobbet med de fire forsvarsadvokatene som representerer hver og en av våre oppsagte individer som blir etterforsket, i tillegg til vår arbeidsrettsadvokat, for på kjempe for deres jobber. De ble sagt opp uten en rettferdig prosess, skriver Kroll.

Tidligere politisjef: - Lever inn politiskiltet ditt!

Den tidligere politisjefen i Minneapolis, Janeé Harteau, fordømmer uttalelsene til fagforeningsleder Kroll, og krever nå at han går av.

Harteau mener brevet fra Kroll reflekterer de holdningene som blokkerte hennes innsats med å få gjennom en ny reform hos politiet i Minneapolis.

- En skam for politiskiltet! Dette er kampen jeg og andre har kjempet mot. Bob Kroll lever inn politiskiltet ditt! skriver hun på Twitter.

Bill McCarthy, president i Minnesota AFL-CIO, det største arbeiderforbundet i Minnesota, krever også at Kroll må gå av, melder Kare11.

Bob Kroll: - Trump er en fantastisk president

Bob Kroll er ikke helt ukjent i USA. I oktober i 2019 opptrådte han på et folkemøte med Donald Trump i Minnesota, der han hyllet Trump som en «fantastisk president».

I 2007 kalte han også den svarte muslimen og det daværende kongressmedlemmet, og nåværende riksadvokaten i Minnesota, Keith Ellison, for «en terrorist» fordi han ville presse gjennom en ny politireform, skriver The Guardian.

Bob Kroll har også kalt organisasjonen Black Lives Matter for en «terroristorganisasjon», tilbake i 2016, melder Business Insider.