RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wason Wanichakorn

Utsteder arrestordre på opposisjonsleder

Sist oppdatert:
Thailandske myndigheter utsteder en arrestordre på Suthep Thaugsuban, som trekkes fram som en lederskikkelse for demonstrantene i Bangkok.

Suthep var tidligere visestatsminister i landet og er blitt omtalt som lederskikkelsen for demonstrantene som nå krever at statsministeren går av.

Han var del av partiet Demokratene inntil nylig, men sa fra seg stillingen da den siste runden med opprør i Bangkok tok til.

En thailandsk rett begrunner arrestordren med at Suthap har forsøkt å velte regjeringen og oppfordre til opprør.

- Han er opprørssiktet og det kan straffes med døden eller livstid i fengsel, sier politisjefen Chayut Thanateweerat i en TV-sendt uttalelse.

- Skyter mot demonstrantene
Demonstrantene i Bangkoks gater krever at statsministeren går av. Minst fire personer har mistet livet i opptøyene, og mandag ettermiddag norsk tid melder et sykehus i Bangkok at to demonstranter er blitt skutt og såret i løpet av dagen.

Bare timer etter at statsminister Yingluck Shinawatra holdt en TV-sendt tale der hun framholdt at politiet ikke vil bruke makt mot thailendere som forsøker å storme regjeringsbygninger, kom meldingene om nye skuddskader.

- Skutt under demonstrasjonene
Nyhetsbyrået Reuters siterer en sykehusdirektør som sier at de har fått inn to personer som ble skutt under demonstrasjonene mandag.

- En ble skadd i brystet, den andre i beinet. Til sammen har vi fått inn sju skadde personer, sier sykehusdirektøren Surasak Lila-udomlipi.

En av fotografene til Reuters har også meldt om at demonstranter skyter mot politiet. Thailandske myndigheter har bekreftet at de bruker vannkanoner, tåregass og gummikuler mot demonstrantene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere