*Nettavisen* Nyheter.

Utstrakt bruk av voldtektsdop

En undersøkelse viser at svært mange unge kvinner har fått voldtektsdop i drinken sin på byen.

En britisk undersøkelse utført blant 750 kvinner i mer enn 16 byer viser at hele en av fire kvinner som går ut regelmessig har blitt dopet eller forsøkt dopet, skriver This is London.

Vanskelig å få oversikt
Undersøkelsen er gjennomført av The Guardian og Channel 4. I snitt regner man med at rundt 30 kvinner i Storbritannia blir dopet hver uke.

Antallet kvinner som blir utsatt for overgrep etter å ha blitt dopet er ukjent, ettersom svært mange har få eller ingen minner om det som har skjedd. I flesteparten av de dokumenterte tilfellene hadde kvinnene enten våknet opp med en fremmed mann, eller de var blitt tatt hånd om av venner.

Få blir dømt
De som var mest utsatt var kvinner under 25. De vanligste stoffene som brukes er rohypnol og GHB. Det er vanskelig å bevise bruken av disse stoffene ettersom de ofte er ute av kroppen etter 12 timer.

Til tross for den utstrakte bruken av voldtektsdop er bare 15 personer dømt for bruk av dette i Storbritannia de siste 5 årene.

Skaff deg en test som avslører dop i drinken
En pille i drinken kan gjøre deg utsatt for overgrep og voldtekt. Nå kan en liten test avsløre om drinken inneholder dop. Det engelske produktet vil snart være til salgs for omtrent femti norske kroner i flere europeiske land. Men her i Norge har vi allerede et liknende produkt på markedet.

Les mer

Ny oppfinnelse avslører drinkdop
Britiske jenter får nå tilgang til et enkelt hjelpemiddel for å teste om drinkene de blir tilbudt ute på byen, er tilsatt såkalt «voldtektsdop».

Les mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.