RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvalg kritiserer Gjedrem

Sist oppdatert:
Professor Steinar Holden mener sentralbanksjef Svein Gjedrem (bildet) har holdt for høy rente. Holden har ledet et utvalg som enstemmig står bak det som fremstår som en kritikk av sentralbanken. Finansdepartementet er med i utvalget
Utvalget har sett på framtiden for konkurranseutsatt og legger fram sin innstilling for finansministeren i formiddag, melder NRK.

- Utvalget har vel ikke tatt noe standpunkt om dette, men det ligger vel i det vi sier, og i hvert fall slik jeg mener det, at renten har vært satt for høy i perioder i fjor, sier Holden til NRK.

Utvalgets innstilling er enstemmig. Finansdepartementet har vært representert i utvalget ved avdelingsdirektør Arent Skjæveland. Også Nærings- og handelsdepartementet er representert i utvalget, som også har deltagere fra partene i arbeidslivet.

Utvalget mener også at Norges Bank er for pessimistisk når banken anslår at 60.000 arbeidsplasser i industrien vil forsvinne inne 2010. Holden mener dagens bruk av oljepenger ikke er verre enn at rundt 26.000 industriarbeidsplasser blir lagt ned i den samme perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere