RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvalg vil ha seks politidistrikter

Oslo (NTB): Operasjonssentralene i politiet er i dag ikke rustet for å håndtere store hendelser, mener politianalyseutvalget som vil redusere antall politidistrikter til seks og slå sammen en rekke små tjenestesteder.

Utvalgsleder Arne Røksund gikk onsdag formiddag gjennom utfordringene i dagens politistruktur. Han sier blant annet at det i dag er for store variasjoner mellom de 27 politidistriktene.

For eksempel viser utvalget til at to politidistrikter ikke har noen ansatte som er dedikert til forebygging, til tross for at dette skal være en prioritert oppgave. Manglerud politistasjon i Oslo, som er fyrtårnet i dette arbeidet, har hele 18 årsverk til forebygging.

Også mellom operasjonssentralene er det store variasjoner. Utvalget mener flere av sentralene har for liten bemanning til å håndtere store hendelser.

- Dagens kriminalitetsbilde krever sterkere spesialisering. Få politidistrikter har dette i dag. Mange av dagens distrikter er avhengige av Kripos selv i rutinemessige saker, sier Røksund.

Utvalget mener dagens 27 politidistrikter ikke er store nok til å kunne ha gode fagmiljøer med blant annet åstedsgranskere, etterforskere, operatører på operasjonssentralene og forebyggere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere