RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utveksling av skudd i Georgia

Sist oppdatert:
Spenningen mellom Georgia og den selvoppnevnte utbryterstaten Sør-Ossetia har økte de siste ukene, og i går ble tre georgiere drept av kanonskyts i grenseområdet
I tillegg til de tre drepte ble flere skadet som et resultat av kanonskyts i utbryterdelstaten Sør-Ossetia natt til torsdag. Mesteparten av beskytningen ble, ifølge georgiske medier, hørt fra landsbyen Sarabuki som er kontrollert av Ossetia.

Georgiske myndigheter, som stadig har økt presset på utbryterstaten, beskylder Sør-Ossetia for å ha avfyrt skuddene mot georgiske landsbyer i konfliktsonen.

- Vi trenger ikke en eskalering av situasjonen eller en avslutning av konflikten gjennom makt, sa minister for konfliktløsning Goga Khaindrava i går.

Sør-Ossetia legger på sin side skylden på Georgia for å provosere frem en væpnet konflikt, og viste til at georgierne skal ha beskutt ossetiske landsbyer kraftig samme natt.

I dag skal en eskortekonvoi, hvor Georgias statsminister Zurab Zhvania var med, ha blitt beskutt av den ossetiske siden på en vei i konfliktområdet. Statsministeren kom til området torsdag for å sette seg inn i situasjonen.

I går kom også den russiske ambassadøren for spesielle forhold til Georgias hovedstad Tbilisi for å diskutere konfliktløsende temaer. Russerne støtter utbryterne i Sør-Ossetia, samtidig som Georgia har økt sitt militære samarbeid med USA, noe som har opphetet den diplomatiske situasjonen.

Georgias statsminister ønsker direkte forhandlinger med de selvoppnevnte myndighetene i Sør-Ossetia sammen med russerne. Tidligere forsøk på å møtes i løpet av sommeren har vært mislykket.

Gerogias president Mikhail Saakashvili har jobbet intenst med Sør-Ossetia-spørsmålet siden de tidligere i år lyktes med å innlemme den autonome delstaten Adjara på fredlig vis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere