RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utøver første opsjon på Leiv Eiriksson

Sist oppdatert:
Oljeselskapet ExxonMobil har utøvd den første av i alt seks ettbrønnsopsjoner på Ocean Rigs avanserte borerigg Leiv Eiriksson
Det opplyser bransjekilder til iMarkedet mandag.

Ultradypvannsriggen har så langt boret fem oljebrønner i farvannene utenfor Angola, og er i ferd med å avslutte den sjette. Den bores for BP på utleie fra ExxonMobil, og er den siste i den faste delen av kontrakten, etter at ExxonMobil i september utvidet den faste delen fra fem til seks brønner.

ExxonMobil har opsjoner på ytterligere seks brønner med Leiv Eiriksson, og det er den første av disse som nå er erklært, ifølge bransjekilder. Forventet oppstart for boringen av den første opsjonsbrønnen er mars.

Ocean Rig meldte rett før jul i en oppdatering at de var i samtaler om en fortsettelse av kontrakten gjennom utøvelse av opsjonene.

5. generasjonsriggen Leiv Eririksson begynte på kontrakten for ExxonMobil i februar i fjor, og har viste en meget god driftsstabilitet. I tredje kvartal var kapasitetsutnyttelsen på 98 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere