RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvider forsøket med dyrepoliti


FÅR DYREPOLITI: Dyrepoliti sto øverst på ønskelista da dyrerettighetsorganisasjonen NOAH fylte 25 år i 2014. Nå utvides ordningen til enda et fylke
FÅR DYREPOLITI: Dyrepoliti sto øverst på ønskelista da dyrerettighetsorganisasjonen NOAH fylte 25 år i 2014. Nå utvides ordningen til enda et fylke
Sist oppdatert:
Regjeringen og samarbeidspartiene er enige om å utvide forsøksordningen med dyrepoliti i enda et fylke.

Oslo (NTB): I august startet et treårig prøveprosjekt med dyrepoliti i regi av Sør-Trøndelag politidistrikt og Mattilsynet. Nå legger budsjettavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og samarbeidspartiene Venstre og KrF opp til at også Rogaland får dyrepoliti, ifølge NRK.


Det er satt av 2,9 millioner til prosjektet i 2016, men det er foreløpig usikkert når det starter opp.

– Vi har veldig mange produksjonsdyr i Rogaland og har sett noen ganske grove eksempler på at det er nødvendig å ha fokus på dyrevelferd, sier stortingsrepresentant Iselin Nybø fra Venstre.

Dyrevernalliansen og NOAH gleder seg over bevilgningen. Det samme gjør Miljøpartiet De Grønne.

– Det er veldig bra med flere enheter som skal jobbe med dyrekrim, men dette burde være en nasjonal ordning, sier MGDs Une Aina Bastholm til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere