Utvider søket etter savnede Veronica (22) i Sogndal

Letemannskaper har søkt både på land og til vanns etter 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet i området rundt Årøyelva og ved utløpet av elva i Barsnesfjorden. Nå utvides søket.

Letemannskaper har søkt både på land og til vanns etter 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet i området rundt Årøyelva og ved utløpet av elva i Barsnesfjorden. Nå utvides søket. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Politiet skal utvide søket etter den savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) i Barsnesfjorden i Sogndal.

13.11.14 19:41

Så langt har søk på bunnen av fjorden vært resultatløse. Det har vært usikkert om politiet i Sogndal har kunne utvide søket til den ytterste delen av Barsnesfjorden, men torsdag var det klart at det blir bevilget penger til dette, melder NRK.

Regionlensmann Asle Karoliussen opplyser at søket blir satt i gang så fort det lar seg gjøre.

Så langt er søkene konsentrert rundt områdene nærmest Årøy og huset der 22-åringen bodde, men nå vil også de delene av fjorden som strekker seg ut mot Sogndal og Loftesnesbrua bli undersøkt.

Politiet skal også lete etter den savnede kvinnen på en fjelltopp i området, skriver Dagbladet. Politiet har blitt kjent med at 22-åringen er med i et lokalt stimerkingsprosjekt og er interessert i geologi og steinarter.

Det ene av to aktuelle områdene som det skal letes i, er en sti som går fra Hella til Kvinna, der det er en foss som kalles Kvinnafossen.

Den andre går fra Årøy der den savnede bor, og opp til Solvornnipa, som er en fjelltopp på over 1000 meter. Disse søkene er ventet å starte lørdag, ifølge avisen.

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober. Fortsatt vet ingen hvordan hun forsvant. Politiet har tidligere gitt uttrykk for at de søker etter en antatt omkommet person. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.