Gå til sidens hovedinnhold

Utvidet leteområde i søk etter forsvunnet seilbåt

Stavanger (NTB): Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) har utvidet leteområdet i søket etter den forsvunne seilbåten Lady Domina. Båten la ut med fem personer fra St. Martin i Karibia 3. mars med kurs mot Norge.

Tre nordmenn, en danske og en brite la ut på ferden. Kursen skulle settes mot Orknøyene, og deretter videre til Norge. Men det har nå gått en måned uten at noen har hørt fra mannskapet.

HRS mener det fortsatt er håp og har en teori om at båten kan ha lagt ut på en direkterute fra St. Martin til Ålesund, uten stopp underveis. Derfor har HRS nå utvidet leteområdet.

- Det er ikke noe nytt i saken. Men vi har utvidet letingen vest for De britiske øyene i tilfelle båten har endret kurs direkte mot Norge. Vi foretar nå kommunikasjonssøk vest for Irland og nordvest for Skottland, opplyser vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved HRS til NTB.

Kommunikasjonssøk innebærer at HRS sender ut satellittmeldinger til fartøyer som befinner seg i det aktuelle området. Området er svært stort, og Mannsåkers kollega Hans G. Christensen opplyser til Dagbladet at det er plass til 50 nordsjøer. Dermed er søk med for eksempel fly uaktuelt, forteller han til avisen.

Portugal har det formelle ansvaret for letingen, men HRS har påtatt seg et betydelig ansvar fordi det er tre nordmenn om bord. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen