Utvist asylsøker skal ha voldtatt kvinne på nachspiel

Det er satt av tre dager til voldtektssaken i Nordre Vestfold tingrett.

Det er satt av tre dager til voldtektssaken i Nordre Vestfold tingrett. Foto: Arkivfoto (Gjengangeren)

Selv om han var utvist fra Norge for fem år, er den 27-årige asylsøkeren nå tiltalt for voldtekt i Horten.

25.03.14 15:48

(Gjengangeren) Da den nå 27-årige mannen for flere år siden dro fra sitt hjemland søkte han asyl i Norge.

UDI – Utlendingsdirektoratet – underkjente søknaden og valgte å utvise mannen for en periode av fem år, gjort gjeldende fra 2. februar 2012.

Dette valgte han å neglisjere. Med fast adresse i Horten sentrum har han levd under myndighetenes «radar» og ikke brydd seg om at han er utvist og uønsket i Norge. Når han kom tilbake er uklart, men det er et faktum at han har vært under kontroll og har sittet varetektsfengslet siden midten av november i fjor .

Dro på nacspiel

Det skjedde etter at asylsøkeren var på fest ute i Horten og traff en kvinne i midten av 20-årene. På kvelden/ natta dro de hjem til henne på nachspiel, men ved 03.40-tiden på natta skal han ha forgrepet seg.

Asylsøkeren skal ha gått inn på kvinnens soverom, lagt seg over henne og holdt henne fast mens han gjennomførte et samleie med henne. Hun gjorde anskrik og fikk kvittet seg med mannen før hun kom seg avgårde til sykehuset og voldtektsmottaket der. Den raske reaksjonen tilsa at både kvinnen og politiet hadde gode bevis for anmeldelse og siktelse.

LES OGSÅ:Utvist i mai - nå siktet for voldtekt

Har sittet fengslet

Statsadvokat Arnfinn Hval er enig i det. Basert på politiets etterforsking og funn innhentet fra sykehusets voldtektsmottak skrev han en tiltale på asylsøkeren «for ved vold å ha skaffet seg samleie».

I tillegg kunne han slå fast at utvisningsvedtaket med fem års bortvising fra Norge, og som 27-åringen fikk 2. februar 2012, var overtrådt.

Med det som forelå allerede da, var det grunnlag for å holde asylsøkeren varetektsfengslet, og vil fortsette å være det fram til han skal for retten og har lagt 165 fengselsdøgn bak seg.

Trenger tolk

Tingretten har satt av tre dager til rettssak fordi 27-åringen trenger tolk for å forstå alt som kommer fram i retten og det skal føres åtte vitner, inklusiv helsepersonell fra voldtektsmottaket.

Politiadvokat Lise Dalhaug vil være aktor i saken mens advokat Jan Hagfors Greve skal forsvare 27-åringen. Advokat Per Kr. Hansen ivaretar voldtektsofferets interesser som bistandsadvokat. Ingen av disse ønsker å si noe om erstatningskrav eller saken nå.

Les flere saker fra Gjengangeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.