*Nettavisen* Nyheter.

Utvist etter narkodom - dømt på nytt

Oslo (NTB): Etter en narkodom ble asylsøkeren utvist fra Norge, men ikke sendt ut. Nå har mannen begått ny alvorlig narkotikakriminalitet.

Før jul ble mannen i slutten av 20-årene dømt til to og et halvt års fengsel for befatning med rundt 23 kilo hasj. Dette var mannens tredje narkotikadom på vel fire år, skriver VG.

I juni 2007 besluttet Utlendingsdirektoratet (UDI) at mannen skulle utvises fra Norge for godt. Det skjedde etter at han i 2005 år ble dømt i Borgarting lagmannsrett for å ha innført 3,9 kilo hasj til Norge. I november 2007 ble han dømt på nytt. Denne gang til 120 dagers betinget fengsel for kjøp og bruk av 75 gram hasj. Noen måneder senere var han i gang med å selge store mengder hasj i en småby på Vestlandet.

Informasjonssjef i Politiets utlendingsenhet, Roar Hanssen, sier at enkelte kriminelle er vanskelige å returnere.

- Vi er avhengig av en aksept fra hjemlandet før vi kan returnere noen, og de må få pass fra hjemlandet. Hos noen land kan det være vanskelig å få utstedt reisedokumenter når det er snakk om tvangsretur, sier Hanssen til VG.

Dette er ifølge Hanssen hovedårsaken til at det en del personer som er utvist fra landet, fortsatt befinner seg i Norge. Politiet vet ikke hvor mange personer dette gjelder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.