Utvist fra Norge - får penger fra Nav

Oslo (NTB): Innvandrere uten lovlig opphold får penger fra Nav og krangler for å få dem med seg når de kastes ut av Norge. Nav aner ikke hvor mye penger som kan være urettmessig utbetalt og nå slår politiet alarm.

Politiet slår nå alarm om det som kan være en ny Nav-skandale. Asylsøkere får utbetalt penger fra Nav selv om de oppholder seg ulovlig i Norge, skriver Dagsavisen.

Politiets utlendingsenhet (PU) fikk mistanke om at Nav utbetaler penger til innvandrere uten lovlig fordi det oppstår stadige diskusjoner om penger når politiet skal sende dem ut av landet.

- Vi oppdaget en rekke tilfeller hvor utlendinger hadde utbetalingsblanketter fra Nav, som de krevde å få hevet til tross for at de hadde oppholdt seg ulovlig i Norge. Vi er av den oppfatning at utlendinger ikke har rett på støtte fra Nav når de ikke har lovlig opphold og skal tvangsreturneres. Politiet nekter derfor utlendingene å få med seg Nav-pengene når de blir tvangssendt ut av Norge, sier avdelingsdirektør Ole Johan Heir i PU til Dagsavisen.

PU har vært i kontakt med ansatte ved Nav-kontroll Øst, to bydelskontorer i Oslo og ansatte ved Folkeregisteret, skatt Øst og Skattedirektoratet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.