*Nettavisen* Nyheter.

Utvist fra Svalbard på grunn av narkotika

Longyearbyen (NTB): Ni personer er bøtelagt eller domfelt for bruk og kjøp eller salg av narkotika etter narkotikaaksjonen i Longyearbyen i fjor høst. En person er utvist og en annen har fått forhåndsvarsel om utvisning.

I løpet av en helg i oktober i fjor ble ni fastboende på Svalbard pågrepet og siktet for bruk av narkotika. Sysselmannen gikk til en stor aksjon mot narkomiljøet på Svalbard med hjelp fra narkotikaspanerne i Oslo-politiet.

- Én person har fått påtaleunnlatelse, og én person er tiltalt for flere forhold og må møte i Nord-Troms tingrett. Sistnevnte ar fått forhåndsvarsel om utvisning, opplyser Lars Erik Alfheim, assisterende sysselmann på Svalbard.

Samtlige saker som har gått for domstolene, har gått som tilståelsesdommer og dommene er nå rettskraftige. Flere er også dømt for ytterligere forhold, blant annet brudd på våpenloven. Én av de dømte er utvist fra Svalbard for fire år, og tre av de andre har reist fra øygruppen på eget initiativ.

- Vår målsetting er å holde Svalbard narkotikafritt. Derfor bruker vi ressurser på dette, sa Lars Erik Alfheim til VG i fjor høst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.