Utvist og domfelt mann får sosialstøtte

Oslo (NTB): Arbeidsminister Anniken Huitfeldt vil gå gjennom regelverket etter at det er kjent at en mann som er utvist fra Norge, blir i landet med bostøtte og sosialstøtte.

25.02.13 20:13

En mann fra Midtøsten som er dømt for voldtektsforsøk og utvist fra Norge, blir likevel i landet med bostøtte og sosialstøtte. Det har han rett til, ifølge Fylkesmannen i Telemark, skrev VG mandag.

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) ble kjent med saken søndag og lover en grundig gjennomgang av saken.

- Slik den fremstår nå, strider den mot min oppfatning av hvem som skal ha rett til støtte fra Nav. Jeg har bedt om å få flere fakta på bordet om unntaksbestemmelsen som her er benyttet. Dersom dagens nødhjelpsbestemmelse har slike urimelige utslag, vil jeg endre den. Jeg vil være sikker på at den ikke blir misbrukt av personer som har begått kriminelle handlinger og som er utvist fra landet, sier hun.

På grunn av dommen er han utvist fra hele Schengen-området. Ifølge Telemarksavisa fikk mannen først innvilget nødhjelp i ti dager, men avslag på søknad om sosialstøtte. Fylkesmannen omgjorde vedtaket, selv om mannen oppholder seg her ulovlig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.