RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FABRIZIO BENSCH (Reuters)

Utøya-offer (17) havnet på glattcelle

Sist oppdatert:
Gutten ble pågrepet etter skytingen og kastet på glattcelle i 17 timer. Samtidig lette familien desperat blant overlevende.

Anzor Djoukaev var blant ungdommene som ble jaget av Anders Behring Breivik i over én time. Men da resten av de overlevende etter Utøya-massakren ble fraktet i sikkerhet, ble 17-åringen fra AUFs Akershus-delegasjon pågrepet og satt i forvaring i samme hus som massemorderen Anders Behring Breivik, skriver VG Nett.

- De må være syke i hodet
I avhøret fikk 17-åringen vite at han var mistenkt for å ha vær delaktig i massakren på Utøya.

- Jeg tenkte at de måtte være syke i hodet for å tro at jeg hadde gjort noe sånt, sier Anzor Djoukaev til VG, med morens godkjenning.

Avhørt uten forsvarer
Ifølge avisen skal avhøret ha foregått uten forsvarer til stede. Det er uvisst om Djoukaev ble tilbudt en forsvarer, og Politistasjonssjef på Hønefoss, Kjell Magne Tvenge, ber om forståelse om at det var en uoversiktlig situasjon på det tidspunktet.

Ifølge avisen skal politiet ha reagert på at gutten virket upåvirket av hendelsene og at han ikke gråt når de andre gråt. Samtidig vises det til at han ikke kunne vise tilfredsstillende identifikasjon, noe gutten selv avviser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere