RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uuups! Det gikk litt vel kjapt unna da UP skulle parkere før jakten på promillesyndere

MEN UP DA ..: Utrykningspolitiet skal passe på at folk oppfører seg i trafikken. Men hvem passer på UP? Onsdag kveld ble denne uniformerte bilen plassert på P-plass avsatt for funksjonshemmede.
MEN UP DA ..: Utrykningspolitiet skal passe på at folk oppfører seg i trafikken. Men hvem passer på UP? Onsdag kveld ble denne uniformerte bilen plassert på P-plass avsatt for funksjonshemmede. Foto: Kenneth Strømsvåg
Sist oppdatert:
Mens politiet jaktet, syndet de selv. Politibilen opptok en plass funksjonshemmede.

(Finnmarken): Utrykningspolitiets iherdige kvinner og menn er hvileløse i sin viktige jakt på syndere i trafikken. Onsdag ettermiddag var patruljens folk så ivrige at det gikk litt vel kvikt unna da den uniformerte bilen ble parkert i Havnegata i Vadsø. Bilen fikk stå på vent på en plass for funksjonshemmede.

Ikke hasteoppdrag

I et par små timer, fra klokka 17 til 19, opptok den uniformerte bilen P-plassen, mens politifolkene stanset trafikken fra begge retninger, for å be sjåførene blåse i promillesjekk-apparatet.

UP-sjef for Troms og Finnmark, Geir Marthinsen synes ikke det er spesielt gøy å måtte slå fast at;

– Dette liker jeg ikke i det hele tatt. Det er jo sånn at politiet kan parkere i strid med bestemmelsene, men dette gjelder kun ved hasteoppdrag. En promillesjekk er ikke et slikt hasteoppdrag, så her burde mine folk funnet en annen parkeringsplass, sier distriktsleder Geir Marthinsen til Finnmarken.

Så ikke skiltet

Marthinsen har fått se bildene du ser i denne artikkelen. Han tok deretter kontakt med sine folk som var i Vadsøs gater onsdag ettermiddag og kveld.

– De har fortalt meg at de ikke så dette skiltet som forteller at det er en p-plass for funksjonshemmede i lomma de parkerte i. Det burde dem selvsagt gjort. Når det er sagt skal det også sies at patruljen var rett i nærheten av tjenestebilen hele tiden, så om noen hadde kommet, og hatt behov for plassen, så ville de raskt kunne flytte bilen, forklarer UP-sjefen.

Får høre mye

Patruljen som sjekket promilleståa i Vadsø onsdag forklarte for sjefen at det var greit å stå i parkeringslomma rett utenfor avisa Finnmarkens lokaler fordi de da kunne lede trafikken inn i lomma fra begge sider.

– Min innstilling er at folkene mine burde funnet et bedre sted å sette fra seg bilen, så enkelt er det.

– Får denne typen episoder noen konsekvenser for de involverte?

– Nei, jeg tar dem ikke i ørene, for å si det sånn, men jeg forklarer jo at jeg ikke liker denne typen saker, sier Marthinsen, som ikke lar seg skake veldig opp av denne saken.

– Dette må vi tåle. Vi er vant til at folk klager på alt fra at politifolk ikke har på seg uniformslue, til at refleksvestens glidelås ikke er dratt opp.

Les flere saker på Finnmarken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere