*Nettavisen* Nyheter.

Uvær: Her møter du stengte veier og kolonnekjøring fredag

UVÆR: Det er uvær blant annet på Strynefjellet, og på fjellovergangen på riksvei 15 var det fredag morgen kolonnekjøring og lang ventetid. Bildet viser riksvei 15 ved Breidalen i retning mot Oppljostunnelen. Klokka 12 er det fortsatt kolonnekjøring.

UVÆR: Det er uvær blant annet på Strynefjellet, og på fjellovergangen på riksvei 15 var det fredag morgen kolonnekjøring og lang ventetid. Bildet viser riksvei 15 ved Breidalen i retning mot Oppljostunnelen. Klokka 12 er det fortsatt kolonnekjøring. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Uvær og rasfare skaper utfordringer på flere fjelloverganger fredag.

21.02.20 17:42

OSLO (Nettavisen, NTB): Kraftig vind og rasfare skaper fredag utfordringer i veitrafikken og på ferjestrekninger. Fjelloverganger som riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet blir ikke åpnet fredag.

Sjekk status for din reiserute på vegvesen.no

Ferjestrekningen Bodø-Moskenes og Bodø-Værøy er innstilt på grunn av uvær.

Samtidig har meteorologene sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast i Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen fra sendt fredag kveld.

Klokka 16 fredag er dette status på noen utvalgte fjelloverganger:

  • Rv 13 Vikafjellet: Stengt ny vurdering lørdag kl. 10.00
  • Rv 7 Hardangervidda: Stengt. Åpnes ikke i dag
  • Fv 53 Tyin-Årdal: Stengt
  • Fv 50 Hol-Aurland: Stengt, ny vurdering mandag
  • E134 Haukeli: Stengt
  • E16 Filefjell Åpent, kolonne på kort varsel
  • Rv 52 Hemsedal: Kolonne
  • Rv 15 Strynefjellet: Stengt

Fredag morgen var en rekke fjelloverganger i Sør Norge stengt: Fylkesvei 53 Tyin-Årdal var stengt på grunn av uvær, fylkesvei 50 Hol-Aurland var stengt på grunn av snøras og fare for ras, riksvei 13 Vikafjellet var stengt, og riksvei 7 Hardangervidda var stengt for personbiler, mens det var kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn.

Mesteparten av veinettet i Nordkapp kommune var fredag morgen fortsatt stengt på grunn av ras eller rasfare. Tre hendelser på E69 i Nordkapp førte til at rundt 40 personer ble evakuert torsdag ettermiddag.

Værfaste yrkessjåfører, bilister og bussturister, samt hele Nordkapp kommune var isolert fra omverdenen.

Klikk på bildet for å forstørre. Meteorologene har fredag ute gule varsler for snøfokk det neste døgnet.

Meteorologene har fredag ute gule varsler for snøfokk det neste døgnet. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Les også: Kaos på veiene i nord: Her er 25 strekninger stengt

Klikk på bildet for å forstørre. MYE SNØ I FJELLET: Nedbør vil prege været i vest, mens Østlandet slipper lettere unna. I fjellet kommer det mye snø, ifølge meteorologen. Søndag kan det bli gradvis lettere vær også i vest.

MYE SNØ I FJELLET: Nedbør vil prege været i vest, mens Østlandet slipper lettere unna. I fjellet kommer det mye snø, ifølge meteorologen. Søndag kan det bli gradvis lettere vær også i vest. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Se de siste Twitter-meldingene fra veitrafikksentralene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag