*Nettavisen* Nyheter.

Uvær skaper kaos i Sydney

På kjøpesenteret Westfield i Bondi Junction har taket kollapset som følge av uværet, og alle i senteret er evakuert. I Kurnell lenger sør er opprørspoliti på plass for å bistå lokalt politi på grunn av trafikkaos, melder Nine News Sydney. Illustrasjonsfoto: Bondi Beach 06.11.15. Foto: (NA bilder)

Vindkast på 60 meter i sekundet, hagl på størrelse med golfballer og kraftig regn skaper onsdag kaos og ødeleggelser i den australske storbyen Sydney.

16.12.15 05:54

Det er ventet at uværet vil slå innover Sydney i flere omganger og blant annet ramme byens sentrum.

Også flyplassen i byen ligger i et rammet område, noe som har ført til at alle fly er beordret til å stå på bakken. Flygninger på vei inn til Sydney blir omdirigert til andre flyplasser, skriver avisen Sydney Morning Herald.

På kjøpesenteret Westfield i Bondi Junction har taket kollapset som følge av uværet, og alle i senteret er evakuert. En kvinne i 60-årene måtte behandles for skader i hode og albue.

I Kurnell lenger sør er opprørspoliti på plass for å bistå lokalt politi på grunn av trafikkaos, melder Nine News Sydney. Samme sted blir skoler evakuert, og elevene blir fraktet til den nærliggende videregående skolen i Cronulla.

Cronulla ble også rammet av uværet onsdag ettermiddag i form av en tornado. Det opplyser det nasjonale meteorologiske instituttet BOM.

– Vår radar viser tydelig at vi har hatt en tornado i Cronulla i dag. Det var vindkast på opptil 213 kilometer i timen, sier en meteorolog fra BOM ifølge Reuters.

I andre bydeler i Sydney er gater oversvømt, mens rundt 6.000 husstander er uten strøm på grunn av uværet. Store hagl har truffet biler og knust ruter, men det er foreløpig ikke meldt om alvorlige personskader.

Sydney er inne i starten av sommersesongen, en periode som vanligvis er både varm og fuktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag