*Nettavisen* Nyheter.

Uvær stengte alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet

MÅTTE MELDE PASS: E16 over Filefjell pleier å holde åpent, selv når det stormer som verst. Fredag måtte Vegtrafikksentralen vest melde at også denne fjellovergangen stenges.

MÅTTE MELDE PASS: E16 over Filefjell pleier å holde åpent, selv når det stormer som verst. Fredag måtte Vegtrafikksentralen vest melde at også denne fjellovergangen stenges. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Sterk vind stengte alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet fredag.

03.01.20 15:08

OSLO (Nettavisen, NTB): - Filefjell er den fjellovergangen som pleier å være mest åpen, men nå er også den stengt. Dermed er alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet stengt, uttalte trafikkoperatør Eirik Elnes ved Vegtrafikksentralen vest til Nettavisen rett før klokka 10.30.

Se alle farevarsler på http://yr.no/farevarsel

Sjekk vegvesen.no for trafikk- og føremeldinger på din reiserute

Klikk her for oppdatert rapport om stengte fjelloverganger og se trafikkmeldinger nederst i saken.

- Det er et voldsomt uvær i fjellet, og sikkerheten må gå først, sa Elnes om hvorfor det ikke var mulig å holde veiene åpne nå.

- Så nå er det ingen forbindelser mellom øst og vest?

- Bare langs kysten, sa Elnes fredag formiddag.

Noen timer senere var riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og E16 over Filefjell igjen åpen, den siste med kolonne for kjøretøy over 7,5 tonn.

Status fjelloverganger fredag klokka 14:

  • Rv 15 Strynefjellet: Åpner ikke i dag
  • Rv 13 Vikafjellet: Åpner ikke i dag
  • Rv 7 Hardangervidda: Åpner ikke i dag
  • Fv 50 Hol-Aurland: Åpner ikke i dag
  • Fv 53 Tyin-Årdal: Åpner ikke i dag
  • Rv 52 Hemsedal: Kolonne
  • E16 Filefjell: Kolonne for kjøretøy o/7,5 tonn
  • E134 Haukeli: Stengt
  • E6 over Saltfjellet: Kan bli stengt på kort varsel
  • E6 Dovrefjell: Åpen for trafikk

Farevarsler for store deler av Sør-Norge

Meteorologisk institutt har ute en rekke farevarsler fredag. Det er et stormsenter i Norskehavet som treffer land og sørger for mye vind.

Stormsenteret ventes å treffe kysten av Nordland på kvelden. «Kraftigst vind får vi sør for stormsenteret, og vi har ute farevarsler for store deler av Sør-Norge», skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Vindkast på mellom 25 og 35 meter per sekund ventes i deler av Sør-Norge i dag, melder Meteorologisk institutt fredag formiddag og råder folk til å feste løse gjenstander før vinden er på sitt sterkeste.

- Venter opp i full storm

- Det er ventet liten til dels full storm på de mest utsatte stedene, kanskje får vi opp i full storm. Det blir kraftige vindkast inn mot land når vinden dreier på vest og nordvest, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Ifølge meteorologen er det Trøndelag og Helgeland som har mest vind i vente, men også Vestlandet fra Møre og Romsdal og sørover til Rogaland vil merke vinden.

- Lavtrykket ligger nå ute i Norskehavet og sikter seg inn mot Nordland. Den kraftigste vinden får vi sør for lavtrykkssenteret. Vi vet ikke helt når det når land, men det ser ut til å treffe land i sentrale deler av Nordland, sier Granerød.

Samtidig har Meteorologisk institutt ute farevarsel for snøfall og store snømengder i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag fredag og lørdag.

Klikk på bildet for å forstørre. På E134 over Haukelifjell er det fredag morgen kolonnekjøring på grunn av uvær.

MÅTTE STENGE: På E134 over Haukelifjell var det fredag morgen kolonnekjøring på grunn av uvær, men etterhvert ble også denne fjellovergangen stengt. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)


Se de siste Twitter-meldingene fra veitrafikksentralene:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag