*Nettavisen* Nyheter.

«Uvanlig dypt» lavtrykk på vei: – Det blir nok skikkelig surt

LAVTRYKK: Lavtrykket som dannes ved Island er usedvanlig dypt, ifølge meteorologen. Det er ventet at det vil lage mye dårlig vær i Nord-Europa, inkludert Bergen, i midten av neste uke. Foto: Meteorologisk institutt

Det blåser godt og høljer ned i Bergen lørdag kveld. Det skal heldigvis lette litt før det braker løs igjen over hele Vestlandet.

06.12.14 22:17

(ba.no): Lørdag ettermiddag og kveld har det regnet kraftig og blåst sørlig sterk kuling i Bergen.

Blant målestasjonene i Hordaland er det Kvamskogen (10 millimeter), Bergen (8,9 millimeter) og Austevoll (8,2 millimeter) som har fått mest nedbør.

– Vi forventer at det skal regne bra noen timer til og nå roe seg. Sent lørdag kveld vil det gå over til regnbyger og det vil perioder med oppholdsvær. Vi begynner å se enden på det nå, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid i Vervarslinga på Vestlandet til BA.

Finnmark: OBS-varsel: Lokalt vanskelige kjøreforhold

Troms:Nå kommer dette innover kysten - varsler opp mot liten storm og tordenbyger


MER REGN
Men det betyr ikke at det er slutt på regnet. Søndag blir det bygevær i Bergen, og fra formiddagen av også fare for torden.

– Søndag skal man ikke langt opp og inn i landet for å få nedbør som snø, sier Fagerlid.

Også mandag er det ventet «en god del del nedbør». Så skjer det noe over Island som trolig vil merkes godt i hele Nord-Europa og Vestlandet i midten av neste uke.

– Tirsdag danner det seg et usedvanlig dypt lavtrykk over Island. Fra tirsdag kveld, onsdag og torsdag blir det mye nedbør og en god del vind, sier Fagerlid.

Lavtrykk er et område hvor lufttrykket er lavere enn omgivelsene, og det har derfor oppgående luftstrømmer med skyer og nedbør.

Lavtrykk målet i hektopascal (hPa), og et såkalt velutviklet lavtrykk har gjerne til 970-980 hPa. Lavtrykket som kommer fra Island neste uke har 945 hPa.

MER VIND
Det blir varierende vind i bergensområdet de neste dagene. Frem til mandag vil vinden være fra sørvest. Mandag ettermiddag og tirsdag ettermiddag blir det nordvestlig kuling langs kysten. Onsdag er det ventet storm langs kysten.

Uværet vil merkes over hele Vestlandet med vind og nedbør. I høyden blir det nedbør som snø.

– Myrkdalen kan vente seg veldig mye snø til uken, og kanskje Bavallen også. Det blir nok skikkelig surt desembervær. Det er all grunn til å følge med på værvarselet i neste uke, advarer meteorologen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.