BERGEN/OSLO (NTB): Uvær gjør at Hurtigruten har innstilt alle sine avganger mellom Bergen og Trondheim lørdag. Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt, og det er registrert orkan i kastene i høyfjellet.

Uværet var varslet på forhånd. Det siste varselet fra Meteorologisk institutt gikk ut på at det lørdag skulle bli kraftig vind på Vestlandet og i Trøndelag.

- Dette gir lokalt vanskelige kjøreforhold. I tillegg ventes det lokalt mye nedbør i Møre og Romsdal og Trøndelag og stor snøskredfare fra Nordfjord til Trollheimen. Lørdag ettermiddag og kveld lokalt sterk vind, heter det i varselet.

Og uvær ble det. En rekke lokale medier kunne lørdag melde om vind, stengte veier og kolonnekjøring.

Orkan
På Hovden i Setesdal måtte skianlegget stenge alle heisene.

– Det er orkan i kastene oppe på fjelltoppene, så det er ikke noe å være i bakken etter i dag, sier daglig leder Sture Pilegård ved Hovden alpinsenter til Fædrelandsvennen.

Nettkameraet til Bergens Tidende på Finse viste full storm med snøfokk. Vinden skulle riktignok minke når søndagen nærmet seg, men i mellomtiden var det lørdag en rekke stengte fjelloverganger mellom vest og øst, mens det andre steder var kolonnekjøring.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Fjelloverganger i Nord-Norge

Fjelloverganger i Sør-Norge

Utvalgte trafikkmeldinger

I Rogaland var det ventet mye nedbør og vind med opptil sterk kuling langs kysten og i fjellet, skriver Stavanger Aftenblad , mens sterk vind ifølge Sunnmørsposten skapte problemer for ferjetrafikken på Nordvestlandet lørdag. Også i trøndelagsfylkene var det stengte ferjesamband lørdag, skriver Adresseavisen.

Stengte gate
I Trondheim ligger hurtigruta MS Midnatsol til kai til søndag etter at Hurtigruten lørdag innstilte alle avganger mellom Bergen og Trondheim på grunn av været, og politiet måtte stenge en gate i byen etter at plater fra et byggeområde gjorde omgivelsene utrygge i den sterke vinden. I tillegg var en rekke veier stengt på grunn av sterk vind, og det var kolonnekjøring over Dovrefjell.

Uværet lørdag skyldes ifølge Storm.no et kraftig lavtrykk som brakte med seg mye vind og nedbør, for det meste regn, langs kysten fra Nordland og sørover. Østlandet ligger delvis i le for uværet. (©NTB)

Flere værsaker

Stillas veltet i vinden i Bergen (BA)

Stengte veier i uværet (Firda)

Venter full storm på Kanariøyene (Nettavisen)