Gå til sidens hovedinnhold

Uværet har gjort skader for 80 millioner kroner

Så langt har forsikringsselskapene mottatt 1.350 erstatningskrav. Se også fly og vei problemer her.

Oslo (NTB): - Dette er veldig foreløpige tall. Det vil komme inn flere meldinger i helgen, sier kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finans Norge til NTB.

De 1.350 kravene gjelder naturskader på bygninger og innbo i hele landet de siste dagene. Skader på biler og båter kommer i tillegg.

- 80 millioner kroner er ikke et veldig høyt tall. Etter den forrige stormen i november fikk vi krav på 300 millioner kroner. Det er likevel umulig nå å si hvor høyt tallene vil stige, sier Westby.

Blant kravene er det både store og små skader på hus.

- Det er stor variasjon i type skader, men vi har fått flere meldinger om tak som har blåst av og hele bygninger som er ødelagt, forklarer Westby.

Flytrafikken sliter
Vinden var så kraftig på Vestlandet fredag at fly ble blåst av rullebanen både på Flesland og på Vigra. På ettermiddagen var alle flyplasser åpne, men uværet gir fortsatt forsinkelser og innstillinger.

De fleste forsinkelser skyldes at problemer med vind og snø tidligere fredag har forplantet seg utover dagen, forteller kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor.

– Status nå er at det har begynt å ordne seg, men det er mange mennesker i terminalene, og mange kommer seg nok ikke dit de skal, sa Ulverud til NTB fredag ettermiddag.

Problemer på veiene
Fredag kveld er 20 veier helt eller delvis stengt på grunn av uværet.

- Kjør forsiktig, mange veier er veldig glatte. Følg med på trafikkmeldingene, spesielt om du skal ta ferje eller skal over fjellet, lyder oppfordringen fra Statens vegvesen.

Fredag kveld var 13 veier helt stengt, mens det var kolonnekjøring på sju veistrekninger. Problemene strekker seg fra Vest-Agder i sør til Finnmark i nord. Situasjonen er verst i Hordaland og Rogaland. I Agder, Buskerud og Telemark er det også mange glatte veier. Midt-Norge har greie forhold på veiene, men det er fortsatt mye vind. Mange ferjer er innstilt.

– Sjekk trafikkmeldingene eller hør med ferjeselskapet før du setter kursen mot ferja, sier trafikkoperatør Trude Lindstad.

Du kan sjekke trafikkmeldinger her.

I nord er alle veier unntatt én fjellovergang åpnet igjen. De fleste fjelloverganger i sør er igjen åpne, men på riksvei 7 over Hardangervidda og E134 over Haukelifjell var det kolonnekjøring. I tillegg er flere fjelloverganger allerede vinterstengt.

Blant de uværsstengte veiene var fylkesvei 51 Valdresflye og fylkesvei 53 Tyin-Årdal. Dessuten er E39 i Rogaland stengt for kjøretøy over 7,5 tonn ved Boknasundet bru grunnet sterk vind.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken