RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uventet fall i den tyske bedriftsindeksen

Sist oppdatert:
Den tyske bedriftsindeksen fra Ifo-instituttet viste et overraskende fall for februar, mens det var ventet en marginal oppgang
Ifo-indeksen for februar endte på 96,4, mens det var ventet 97,6. I januar endte indeksen på 97,4.

Det var spesielt forventningsindeksen som var svak i februar, den falt fra 102,9 i januar til 100,4. Underindeksen for den nåværende situasjonen steg helt marginalt fra 92,5 til 92,6.

Dette er første gang Ifo-indeksen faller på ni måneder, og det er den sterke euroen som nå begynner å bekymre de tyske industrilederne.

- Et lite fall i forretningklimaet med en fortsatt utilfredtillende forretnignssituasjon er en liten advarsel for den økonomiske oppgangen, sier Ifo-president Hans-Werner Sinn i en kommentar til tallene.

Bakgrunn

Ifo-indeksen publiseres av forskningsinstitusjonen Ifo Institut. Hver måned spørres lederne av mer enn 7.000 bedrifter i Tyskland om situasjonen nå og planer fremover. Fra denne spørreundersøkelsen utledes Ifo-indeksen.

Det tallet som omtales som Ifo-indeksen heter egentlig Ifo Geschäftsklima.

Det oppgis to tall, ett for det tidligere Øst-Tyskland, og ett for vest. Det er stort sett indeksen for det vestlige Tyskland som markedet legger vekt på.

Tallene som oppgis er sesongjustert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere