RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uventet lederskifte i tysk venstreparti

Berlin (NTB-Ritzau-DPA): Gesine Lötzsch går uventet av som en av de to lederne i Die Linke. Dermed øker spenningen foran valget på ny ledelse i det venstresosialistiske tyske partiet om snaue to måneder.

Lötzsch kunngjorde sent tirsdag kveld at hun av personlige grunner ikke vil ta gjenvalg på partiets landsmøte i begynnelsen av juni. Hun vil i stedet konsentrere seg om å pleie sin syke ektemann, meldte tyske medier onsdag.

- På grunn av min manns sykdom har jeg etter moden overveielse bestemt meg for å si fra meg vervet som leder i partiet Die Linke. Denne beslutningen har ikke vært lett å ta, heter det i en pressemelding fra Lötzsch.

Die Linke fikk ved forbundsdagsvalget i Tyskland i 2009 11,9 prosent av stemmene. På det anerkjente instituttet Forsas meningsmålinger den siste tiden har oppslutningen om partiet ligget mellom 8 og 9 prosent.

Gesine Lötzsch er 50 år gammel og kommer fra det tidligere DDR. Hun har siden mai 2010 vært sidestilt leder av Die Linke sammen med Klaus Ernst, og det var ventet at hun ville ta gjenvalg på landsmøtet i byen Göttingen til sommeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere