RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uventet svak sysselsetting i USA (Ny)

Sist oppdatert:
Den amerikanske sysselsettingen i februar var langt svakere enn ventet. Børsene falt markant på rapporten, men det er usikkerhet rundt det statistiske grunnlaget for tallene
Oppdatert med markedsreaksjon og bakgrunn.

Sysselsettingen i USA falt med 308.000 i februar, mens markedet tvert om hadde ventet en økning til 20.000, ifølge Briefing.com.

Ledighetsraten var 5,8 prosent, opp fra 5,7 prosent i januar, noe som var i tråd med forventningene

Gjennomsnittlig arbeidsuke var 34,1 timer, mens forventningen var 34,2 timer.

Børsene reagerer kraftig ned på tallene, i minuttene etter at de kom, men tok seg deretter noe opp igjen.

Grunnen til det siste kan være at det synes å være liten sammenheng mellom det kraftige fallet i sysselsettingen og ledighetsutviklingen, noe som kan indikere mulige statistiske problemer, for eksempel med sesongjusteringen.

Bakgrunn:
Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant rundt 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere