RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvisst når slanger kan bli lovlige

Oslo (NTB): Landbruksdepartementet mottok mandag en liste over 18 reptiler og amfibier som Mattilsynet vil tillate som kjæledyr i norske hjem. Det er usikkert om den nye forskriften kommer på plass i 2014.

Innførsel og hold av eksotiske dyr som slanger, øgler, skilpadder og amfibier har vært forbudt i Norge siden 1976.

- Oppheving av forbudet har vært diskutert helt siden stortingsmelding 12 om dyrehold og dyrevelferd kom i 2003. Vi har jobbet mot en oppmyking av totalforbudet, og har nå levert et utkast til en ny forskrift om tillatte dyrearter, sier seniorrådgiver Maria Veggeland i seksjon dyrevelferd og fiskehelse i Mattilsynet til NTB.

Mattilsynet har tidligere varslet at den nye forskriften kan være på plass allerede 1. januar 2014, men Landsbruks- og matdepartementet opplyste mandag at prosessen sannsynligvis vil ta lengre tid.

- Først vil Landsbruks- og matdepartementet vurdere utkastet fra Mattilsynet. Deretter vil Mattilsynet sende forslaget ut til høring, noe som vanligvis tar tre måneder. Til slutt skal det være en prosess i både Mattilsynet og departementet, sier pressekontakt Ståle Norang i Landsbruks- og matdepartementet til NTB.

Blant dyrene som foreslås tillatt, er slangene kongepyton og regnbueboa, øglene leopardgekko og dvergvaran, samt amfibiene white's trefrosk og argentinsk hornfrosk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere