RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvær på vei til Norge

Foto: met.no/NOAA (NTB/Scapix)
Sist oppdatert:

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Et lavtrykk over Island var i ferd med å passere over Norge mandag kveld. Storm og snøfokk skapte problemer for trafikken.

I løpet av ettermiddagen traff uværet Vestlandet med sterk vind og nedbør. Det førte til at helikoptertrafikken ut i Nordsjøen ble innstilt fra Bergen og trafikkproblemer.

Blant annet ble Sotrabrua utenfor Bergen stengt i en kort periode da et kapell på en lastebil ble tatt av vinden og traff frontruten på et annet kjøretøy. Sjåføren fikk sjokk, men var ellers uskadd.

Glatt i fjellet
Statens vegvesen valgte å stenge riksvei 13 over Vikafjellet mandag på grunn av uværet.

- Været blir bedre på tidlig kveld vestpå. Østover blir det verre utover kvelden. Det har vært oppe i liten storm på fjellet. Vinden vil dreie mot sør og temperaturen stiger mye, sier vakthavende meteorolog Inger-Lise Aasen Askautrud ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo til NTB.

I løpet av dagen skapte snøfokk problemer på fjellovergangene, men etter hvert gikk nedbøren over til regn der det har falt snø. Dermed ble det glatt føre.

- Hovedlavtrykket sirkler over Island og strekker seg innover kysten av Vestlandet og faller ned som regn i høyden. Det går ganske raskt forbi oss, sier Askautrud.

- Ikke ekstremvær
Det blir likevel en kort periode med vindøkning.

- I fjellet vil nok det verste være over ved 3-tiden natt til tirsdag. I innlandet blir det sterkest vind fra 20-tiden, opptil liten kuling. Det er ikke snakk om noe ekstremvær, men det er lenge siden vi har hatt en novemberstorm, sier Aasen Askautrud.

Uværet vil ikke vare lenge, men temperaturen vil stige opptil 7-8 grader i løpet av natt til tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere