RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik så det ut ved Lindesnes fyr torsdag, med storm og orkan.
Slik så det ut ved Lindesnes fyr torsdag, med storm og orkan. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Uværet har nådd land ved Lindesnes

Sist oppdatert:
Det varslede uværet natt til søndag nådde land ved Lindesnes lørdag kveld. Det er ikke meldt om alvorlige hendelser knyttet til uværet.

– Temperaturen gikk ned tidligere i kveld, men nå er den steget til 4,1 grader. Det blir mildere og mildere, sier fyrvokter Kjell Olsen på Lindesnes til Fædrelandsvennen klokka 23.15. Han regner med at det meste av nedbøren kommer som regn helt i sør.

Ved 21-tiden blåste det stiv kuling ved fyret, med kastevinder med hastigheter på opptil 24,3 meter i sekundet. Vedvarende vindhastigheter på 25 meter per sekund tilsvarer full storm.

Ingen hendelser

Selv om været har begynt å gjøre seg gjeldende, har det ikke ført til noen alvorlige hendelser så langt.

– En bilist har vært litt uheldig og havnet utenfor veien, men ellers har det vært rolig hittil, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB ved 3-tiden.

Redningsleder Jan Lillebøe ved Hovedredningssentralen på Sola sier de heller ikke har fått inn meldinger om noen hendelser i forbindelse med været.

Senere enn ventet

Uværet har kommet inn over land noe senere enn statsmeteorolog Kristen Gislefoss ventet. Innover i landet kan nedbøren komme som snø, men Gislefoss beroliget dem som er bekymret for hjemturen lørdag kveld.

– Gjør veimyndighetene som de skal, er det ingen grunn til å avslutte juleselskapene tidlig andre juledag. Det er bare vinteren som kommer, sa Gislefoss til avisen lørdag ettermiddag. Men det kan fort bli kolonnekjøring mellom Hovden og Haukeli på riksvei 9 natt til søndag og søndag formiddag.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Rogaland, Hordaland og fjellet i Sør-Norge. Det er varslet full storm i Rogaland, og Hordaland, samt fjellet i Agder, Telemark og Buskerud natt til søndag. Vinden vil komme i form av kraftige kastevinder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere