Væpnet aksjon etter bussran med kniv

Foto: (Nordlys)

- To ungdommer kom på bussen med en stor kniv i handa, sier vitne.

09.11.12 19:38

(Nordlys): En buss har blitt ranet i Haakon den syvendes gate i Tromsø.

- Vi er på stedet. Det er to gutter som har ranet til seg pengevesken på bussen. En av guttene har hatt en kniv i handa, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Troms politidistrikt.

- Det er ikke meldt om noen personskader, opplyser operasjonslederen.

Politiet kan bekrefte at de er bævepnet og at de jakter på to gjerningsmenn med bil og til fots. De har foreløpig ingen beskrivelse av de to guttene.

- Imponert av sjåføren
Kirsti Irene Berg var passasjer på bussen. Hun forteller om en sjåfør som handlet svært raskt.

- Det kom to ungdommer på ved Forhåpningen. De hadde en kniv, som lignet en sånn kniv man bruker på Glava, altså en ganske stor sak. Sjåføren var rask og holdt opp foten mot dem. Det så ut som de ble redd og sprang avgårde, sier Berg.

- Jeg hørte ikke at de sa noe som helst. Og det virket heller ikke som de fikk med seg noen penger.

- Jeg var veldig imponert over reaksjonen til bussjåføren.

Berg kan fortelle at det var godt med passasjerer ombord da ranet fant sted. Etter noen minutter valgte hun å gå den siste biten hjem.

- En skremmende opplevelse
Stine Bør Karlsen (21) og Halvard Langlo (20) var passasjerer på rute 26 da den ble ranet like ved Trykkbassenget på toppen av Tromsøya.

- Bussen stoppet og det som så ut som to unge gutter nærmest sklei inn fremme i bussen. De sa ingenting, og så trakk den ene fram en kniv og truet sjåføren med den, forteller de to.

- Men de fikk ikke med seg noe. Sjåføren så ut til å reise seg opp, og tok tak i pengeveska så de ikke fikk den med seg. Så sprang de ut, og sjåføren sprang et stykke etter dem. De kastet visst kniven fr seg et stykke opp, men det klarte vi ikke å se fra bussen, sier Karlsen.

De to beskriver stemninga på bussen som urolig.

- Alle var usikre på hva som hadde skjedd. Vi var sjokkert. Det tok nok et halvt minutt før vi begynte å spørre hverandre om hva som foregikk, sier Langlo.

- Det var en skremmende opplevelse. Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve noe slikt, sier Karlsen og rister på hodet.

De to sier at det var vanskelig å se noe av de to ranerne.

- Det så ut til å være unge gutter. De hadde hettene på boblejakkene godt dratt over hodet. Vi klarte ikke å se om de hadde skjult ansiktene også inni der. De var maks 1,70 høy, mener Langlo og Karlsen.

Ifølge de to var det rundt 20 passasjerer på bussen.

Les flere saker fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.