*Nettavisen* Nyheter.

Væpnet politi stormet feil leilighet

Kvinnen har ikke fått noen beklagelse fra politiet, selv om mannen de lette etter bodde i naboleiligheten.

15.04.08 09:56

(iOslo.no): Kvinnen som opplevde at politiet stormet leiligheten, og la kjæresten i håndjern, er tidligere blitt banket opp av ekskjæresten, og har blitt skutt mot av hans venner. Det har blitt skutt mot leiligheten hennes tidligere. Nå frykter hun, på grunn av politiets nattlige besøk, at hun vil få en tredje og siste advarsel fra styret i borettslaget og dermed bli kastet ut av leiligheten.

Leting etter naboen
Etter at kjæresten ble lagt i håndjern og identitetsjekket ble hun vist et bilde av en mann:

- Han bodde i naboleiligheten til i mars, da flyttet han. Dette forklarte jeg til politiet, som ikke ville gå med på at de dermed hadde gjort en tabbe, sier Anna til Dagsavisen.

Politiet bør beklage
Kvinnen lever i frykt fordi hun skal vitne i en rettsak mot ekskjæresten som har tilknytning til gjengmiljøet. Hun ble livredd da politiet kom på besøk uten advarsel fordi hun trodde det var eksens venner som kom for å ta henne. Kvinnens advokat, Vidar Lind, reagerer på politiets oppførsel:

- Det er svært uheldig at politiet ikke gjør opp for seg og beklager det som har skjedd. De bør be henne om unnskyldning for hele hedelsen, sier han.

- Må sende klage
Politiet mener derimot at de varslet om at de var på stedet, men at ingen åpnet døra da de ringte på. Stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon sier at hvis kvinnen mener at politiet har gjort noe galt så må hun sende inn en klage så vil hun få erstatning hvis hun har krav på det. Da vil hun også eventuelt få en beklagelse hvis det viser seg at politiet har gjort noe galt.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.