*Nettavisen* Nyheter.

Være med meg hjem?

Foto: Martin Huseby Jensen

Kveld nummer to på UKEN og Hans og Håkan skal på Di Derre. Litt urven etter gårsdagen er de to likevel ved friskt mot, og kanskje er det håp om noe mer.

Allerede på bussen var det noe litt ”off-pitch” med kvelden. Onkel politi tok en rånerunde forbi busstoppet og spante. En gjeng med nyklekte tjuiser fikk problemer da svartemarja var på tilbaketur, og en bot for drikking på offentlig sted var på sin plass.

Noe slitne og frynsete i nervene etter gårsdagen lempet våre gutter seg ned på handikap-setene langt fremme i bussen.

Det endte likevel ikke der. Syngingen tok til umiddelbart og en manne-gutt som kunne et vers av ”1,2 3” gav seg til å raute. Da glansnummeret var over ville han imidlertid ikke gi seg, og klassikeren ”en bussjåfør” runget snart i kollektivsporet. Hans kunne ikke huske å ha hørt visen siden bussturene til svømmehallen i 3.klasse.

- Forbannede bønder i byen, kom det kontant fra Håkan.
- Håper vi rekker det, får bare fotografere under de første tre låtene, sa fotografen uanfektet.

Dialogen stoppet der. Hans var i transe; tre purunge jenter ved siden av hadde et familieråd om hvorvidt hun ene skulle melde en såkalt ”drittsekk” hun tydelig var involvert med.

- Dette blir et feltstudie i sub-urb ungdommens liv og levnet, sa Håkan entusiastisk.
- Det blir et sant helvete, mente Hans

Bussen var full av unge forventningsfulle som skulle på konsert og de ramlet ut som stimfisk.

- Hadde vi ikke vært her før, hadde det bare vært til å følge bjellesauen så hadde vi kommet trygt i havn, observerte Hans.

- Ding, ding, ding, nynnet Håkan

Vel fremme og med hårfin beregning startet Di Derre konserten 23.30. Bak en gardin i aulaen satt en pike i ballkjole og gråt mens venninnen trøstet.

- Hverdagsskjebner, glapp det ut av Håkan, hvis ikke dette er ”dains på lokkalet”, så vet ikke jeg!
- Enda mer blandet drops her i dag enn i går, mente Hans, alt fra mimrende NHHere med slips og ballkjole til voksne grilldresser.
- Hummer og kanari, er et stikkord, men alle med en forkjærlighet for svulstige tekster og enkel skranglekøntri, fortsatte Håkan

Allerede på låt nummer to var allsangen etablert. Håkan merket til sin forferdelse at han holdt takten og rugget på hodet. ”Gi meg et bord” sang Jo Nesbø, og publikum svarte med taktfast innlevelse. Det fortsatte og perler som ”Ikke kødd med jakka mi!” ble tryllet frem fra scenen.

- Hvilken poesi! Utbrøt Håkan.
- Hæ? dette er jo en krysning av DDE og De Lillos med en hang til western, anklaget Hans.
- Jo, men hør! ”Hvor er du kvinne? Hva har du i sinnet?” sang Jo.

- Flotte saker, sa Håkan, De Derre får Cardigans til å fremstå som ukarismatiske dørselgere. Publikum er jo helt ekstatisk

Det skal sies om Nesbø-brødrene og kompani at de eide aulaen denne kvelden. Maken til allsangstemning og jubelbrus har man vel ikke sett siden, vel, siden Di Derre ble oppløst. Et fornøyelig skue var det i alle fall, sammenfallende musikksmak eller ikke.

I sin iakttagende posisjon litt bak i lokalet får Håkan øye på en yppig brunette med krøller i nakken. Det utveksles sugende blikk, og det er søt musikk.

- Dette er et spesielt sted å komme tilbake til, sier Jo på scenen og koseprater med et velvillig publikum.

Låta ”Faren til Ivar” runder av hovedsettet, men det kommer mer. Midt i ”90-meters bakken” har Håkan tunga 20 cm ned i halsen på brunetten med krøllene.

- Faen ta deg, Håkan! Freste Hans.
- Mhm, svarte Håkan, fortsatt opptatt.

De to kompisene skiltes brått der i natten, men uvennskapet varte ikke lenge. Hans fikk en hyggelig melding av Hule-damen og peilet mot byen, snart var alt glemt.

- Tusen, tusen takk, sa Jo, til alle dere som er i Bergen, men som ikke er fra Bergen. Og bandet spilte ”natta er så stille”.
- Selv takk, sa Håkan og la armen rundt midjen til hun som skulle ta han med seg hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag