Gå til sidens hovedinnhold

Vågå-politikerne kan frata Øygard lønna

Vågåmo (NTB): Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) har hatt permisjon med full lønn siden han ble siktet for overgrep. Tirsdag behandler formannskapet saken på ny, og opposisjonen kan gå inn for lønnsstans.

Bygdelistas Svein Blankenborg mener det ikke er noen grunn til å vente til dom i saken faller 17. desember med å frata Øygard lønna på 660.000 kroner årlig. Det skjer som en del av behandlingen av budsjettet for neste år, melder NRK.

- Vi kommer nok til å gå inn for at lønna blir avslutta nå, sier Svein Blankenborg i Bygdalista i Vågå.

Iselin Jonassen har fungert som ordfører siden Øygard tok permisjon. Heller ikke hun ser for seg at kommunen betaler to ordførerlønninger i 2013.

- Med den økonomiplanen vi har nå, har vi ikke råd til å betale to ordførerlønninger neste år. Vi foretar store reduksjoner nå for kommende år, og det vil by på store utfordringer å skulle utbetale to lønninger til ordførere også neste år, sier hun.

Rune Øygard er tiltalt for overgrep med ei nå 17-årig jente. Han nekter straffskyld for forholdene, som ifølge tiltalen skjedde første gang da jenta var 13 år. Domsavsigelse er i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag om snaut to uker. (©NTB)

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente