RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakker feriehud

Slik holder du huden i ansiktet vakker, både under og etter ferien.

(SIDE2): På sommeren utsettes huden for mye sol, og det kan føre til skade. Spesielt er huden i ansiktet utsatt, og kanskje er dette også det stedet hvor man ser solens skade best.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Beskyttelse året rundt
Det er spesielt viktig å bruke solfaktor når man er mye ute i solen, men generelt anbefaler ekspertene at man benytter seg av produkter med beskyttelse året rundt.

- Vi anbefaler at man bruker solfaktor året rundt. Man kan få rynker og pigmentflekker når som helst på året, og bruker du ikke solfaktor vanligvis anbefaler jeg at du begynner å bruke det nå, sier Gøril Rønås ved Chill Spa i Oslo.

Hun informerer om at man bør bruke faktor 30 i starten. Faktor 30 gir deg 99 til 100 prosent beskyttelse, mens en faktor 15 gir deg 95 prosent beskyttelse.

- Det er ikke slik at faktor 30 gir dobbel så sterk beskyttelse som faktor 15. Du bør egentlig bare forholde deg til faktor 15 eller faktor 30. Alt annet er bare et salgstriks, opplyser Rønås.

Å ha for høy faktor kan føre til at porene tettes igjen, mens for lav faktor kan føre til at man blir brent.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rens før ferien
Man bør også forberede huden før man skal på ferie. Det er viktig at huden både har nok fuktighet og er rensket for gammelt snusk.

- Ta gjerne en hudpleie før du drar på ferie. Da får du fjernet døde hudceller, og du får da en finere og jevnere farger, anbefaler Rønås.

Fuktighet
Når mer er på ferie er det viktig med en god renserutine. Man bør rense huden morgen og kveld, og det kan være en fordel at de produktene man bruker er for sensitiv hud.

- Et fuktighetsserum med antioksydanter kan brukes under solkremen, og sørg for å bruke høy faktor. I starten bør alle med nordisk hud bruke faktor 30, sier Rønås.

Mer om sommerforberedelser:

Glem ikke leppene
Man skal heller ikke glemme leppene, som er spesielt utsatt i sommersolen.

- Bruk en leppepomade med solfaktor. På denne måten unngår du pigmentflekker, som ofte kommer til syne som en brun kant rundt leppene, avslører Rønås.

Solbrent
Er man så uheldig å bli brent, kan Aloe Vera være redningen.

- Om du blir solbrent kan du bruke kalde omslag for å kjøle ned huden. Aloe Vera er også veldig bra, da med så høy prosent som mulig, sier eksperten.

Peel og fuktighet
Når man kommer hjem bør man fortsette å pleie huden, slik at fargen bevares og huden holder seg frisk.

- Plei huden når du kommer hjem fra ferie. Ta gjerne en peel i salong, og ta masker som gir huden fuktighet. Fyll på med fukt, avslutter Rønås.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere