RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakker og veldreid action

Sist oppdatert:
«Heavenly Sword» er det peneste spillet jeg har spilt.

(Spillmagasinet): «Heavenly Sword» er et av Sonys største PS3-spill i år og handler om den supersexy krigeren Nariko. Hun er bæreren av et magisk sverd som sakte, men sikkert tar livet av eieren, noe den onde kong Botan tydeligvis gir blaffen i. Han er besatt av våpenet og har gått til krig mot Narikos folk for å få tak i det.

Nariko finner seg ikke i det og bestemmer seg for å ta hevn, og «Heavenly Sword» handler om kampen mellom de to. Da vi traff utviklerne i våres fortalte de at historien er kjernen i spillet, og at de har lagt vekt på at spilleren skal føle seg tilknyttet både fortellingen og rollefigurene.

Utrolig flott

Jeg har nå spilt spillet i fred og ro i min egen stue, og det første som slo meg da jeg startet forhåndsversjonen av «Heavenly Sword» var hvor vakkert det er. I tillegg til at omgivelsene og figurene er detaljerte og ekstremt flotte å se på, er animasjonene silkemyke og naturtro.

Sistnevnte kommer spesielt tydelig frem i spillets spennende og morsomme mellomsekvenser, for eksempel gjenspeiler ansiktene følelsene til en person perfekt. Du ser når noen er fornøyde, gretne, også videre, og jeg synes det blant annet gjør den glimrende fremførte dialogen enda mer levende.

Omringet av fiender

Heldigvis tyder alt på at selve spillet matcher den imponerende teknikken. Versjonen jeg testet begynte samme sted som den altfor korte demoen, på starten av spillets andre kapittel (av seks), men lot meg spille gjennom hele greia og ikke bare de to første delene.

«Heavenly Sword» er et actionspill av samme type som «God of War», og kampene er minst like heftige. Allerede i den første fighten hadde jeg fiender på alle kanter, og etterhvert som jeg kom meg videre ble de både flere og mer utfordrende.

Heftige kamper

I starten gikk det greit å bare hamre litt tilfeldig på de to slåknappene, men det tok ikke lang tid før spillet krevde at jeg gravde meg langt ned i det dype kampsystemet. Jeg måtte benytte alle de ulike angrepstypene (vanlig, langdistanse og ekstra kraftige), avbryte fiendenes angrep, og lære meg de fleste komboene spillet vartet opp med.

Takket være det intuitive kontrollsystemet gikk alt det som en lek, jeg storkoste meg med de varierte, artige og akkurat passe vanskelige feidene. Angrepskombinasjonene er heftige, det å sende folk himmelhøyt og hoppe etter for å gi dem deng er like festlig og stilig som alltid. Nariko kan en rekke kule triks, og det dukker hele tiden opp nye typer fiender.

Litt ensformig

En ting jeg derimot ikke likte, var at utviklerne tilnærmet fraktet meg fra kamp til kamp. I motsetning til for eksempel «God of War», bøy ihvertfall den delen av «Heavenly Sword» som jeg spilte på minimalt med oppgaveløsing og utforsking.

Dette første dessverre til at spillet føltes litt ensformig. Heldigvis dukket det opp noen enkle oppgaver og sekvenser innimellom som gikk ut på noe annet enn å dele ut deng, så forhåpentligvis blir det bedre i fullversjonen.

De mange interaktive mellomsekvensene, bidro også til å bryte opp den tilnærmet endeløse slåsskampen. Og i motsetning til de to i demoen, ga de påfølgende meg følelsen av at jeg faktisk gjorde noe og ikke bare trykket på noen knapper i ny og ne.

Lover godt

Hvis utviklerne fikser den ustabile bildeoppdateringsfrekvensen som plager versjonen jeg testet og varierer spillet litt mer, blir «Heavenly Sword» en sikker vinner. For på tross av at det innimellom ble ensformig, hadde jeg det kjempegøy og jeg gleder meg til å se resten.

«Heavenly Sword» skal etter planen slippes til PS3 i løpet av september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere