RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakker start på ekteskapet

Sist oppdatert:
Giftesjuk? Ingenting er vel mer spennende enn å planlegge bryllupsreisen. Her finner du de mest romantiske destinasjonene.

(SIDE2): Venezia, Bora Bora, Maldivene og Seychellene kan alene få blodet til å bruse hos de fleste. Med en fersk ektefelle ved din side skulle lykken være komplett i slike omgivelser.

Sammen med Select Travel har Side2 plukket ut noen av de mest spennende reisemålene for brudeparet. Her er det bare å la seg inspirere.

Mer enn strandliv

- Kombinasjonen av safari og strender eller storby og strender er svært populært. Med andre ord er strender fortsatt veldig viktig, kommenterer Dag Åge Karlsen.

Han er daglig leder hos det velrenommerte reisebyrået som satser stort på eksotiske og luksuriøse reiser.

- Nygifte kommer gjerne i kontakt med oss for første gang gjennom planleggingen av bryllupsreisen. Er de fornøyd, kommer de gjerne tilbake for å dra på flere turer. I tillegg drar vi nytte av fornøyde kunder som igjen forteller sine venner og kolleger hvor vellykket hvetebrødsdagene har vært, presiserer Karlsen.

Satser spesielt

- Av de spesielle reisemålene vi har å tilby nevner vi gjerne Afrika som et passende reisemål. Strandliv kombinert med safari i land som Kenya, Tanzania, Sør-Afrika, Botswana eller Namibia er både annerledes og eksotisk for de fleste brudepar, mener Karlsen.

På vår bryllupsliste har Karlsen ikke tatt med Mauritius, reiseselskapets mest solgte destinasjon til de nygifte. Han har heller tatt for seg av de som er av en litt spesiell karakter. Her er våre anbefalinger:

Maldivene:

Eksotisk øygruppe i det indiske hav, med fantastisk vannkvalitet som gjør snorkling og dykking til en super aktivitet.

- Robinson Crusoe følelse, mener Karlsen, selv om øyene ikke mangler fantastiske bungalower og hoteller.

Her er det stille og rolig, avslapping får en ny mening og et forelsket par kan bruke tid på hverandre og pleie romantikken.

Maldivene er også en av de få destinasjonene hvor man kan bo i bungalower over vannet. Turen kan godt kombineres med noen dager i Dubai for shopping og andre aktiviteter. Alternativt en rundreise i Sri Lanka eller India.

Sør-Afrika:

- Cape Town er en fantastisk by som ikke har noen mangel på opplevelser. I tillegg kan denne delen av landet by på utrolig god mat og utrolig gunstige priser, presiserer Karlsen.

Han legger også vekt på vindistriktet og den hyggelige atmosfæren man finner der. I dette landet er enkelt å kombinere aktiviteter som safari, men avslapping og late dager.

Botswana:

- Verdens beste Safariopplevelser med utrolige lodger. Kombinasjonen av et fantastisk dyreliv og romantikk begynner å bli en stor slager, forklarer vår reisevenn.

Namibia:

Natur, ørken og romantikk under stjernene skulle kunne friste de fleste.

I tillegg til aktivitetene i disse afrikanske landene, kan man med enkelhet kombinere turen med følgende strand- og badedestinasjoner:

  • Mauritius
  • Maldivene
  • Seychellene

Mozambique:

Et ypperlig alternative til Mauritius – dit «alle» skal til. Her får brudeparet det beste av flere verdener, med fantastiske streder og safari. Ifølge Select Travel et annerledes reisemål med en form for rustikk som kan karakteriseres som røff luksus.

Seychellene:

Noen øyer som ligger langt oppe på ønskelisten til flere nygifte par, men her er det allikevel relativt få turister, ifølge Karlsen. Eksotisk og flott natur blir ekstra naturskjønt når man finner seg nærmest «private» bukter til å komme i den rette stemningen.

Her går det også an å kombinere to forskjellige øyer under bryllupsreisen. En større øy, som Praslin, med små øyer hvor det kun finnes ett hotell.

Bhutan:

- Utrolig kultur og natur, kombinert med fantastiske flotte og luksuriøse hoteller gir en eksklusiv opplevelse utenom det vanlige, hevder Karlsen.

Maten er god og turistene er få i dette fjellandet ved Himalayas høye topper. Det siste er mye på grunn av at kongedømmet Bhutan er et svært lukket land.

Bali:

For et nygift par er det lett å finne et alternativt Bali, utenfor de store «turiststrendene». Den indonesiske øya har et fint klima på sommeren og det mangler heller ikke på små romantiske hoteller.

Prismessig er også Bali veldig gunstig. – Her får man mye for pengene, presiserer Karlsen.

Stillehavet:

Fantastiske strender og krystallklart vann har satt sine spor. - Alle drømmer om Tahiti og den eksotiske øya Bora Bora, ifølge Karslen.

Her går det også an å bo i hytter og bungalower over vann. Et slaraffenliv kan i tillegg kombineres med opplevelser i Australia, New Zealand eller USA.

Øyhopping får også en litt annen mening i Stillehavet.

Italia:

Lokker kultur og mat i verdensklasse skulle Italia passe for de fleste par. Mulighetene er i alle fall mange, uansett om man velger Toscana, Amalfikysten, Venezia eller Roma. Her er det heller ingen mangel på romantiske hoteller som skulle falle i smak for de fleste brudepar.

Er man klar for litt shopping er dette landet midt i blinken.

Hellas:

Historiske omgivelser, flotte strender og god mat er en alltid en god kombinasjon. Sjarmerende og vennlige mennesker og romantiske hoteller på øyer som Santorini, Mykonos og Halkidiki, skulle garantere et behagelig opphold.

Lykke til med bryllupsforberedelsene eller bryllupsturen som alltid har blitt utsatt.

Flere relevante reisesaker:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere