Gå til sidens hovedinnhold

Vakkert farvel med Nyquist

Med lav januarsol og spesialskrevet requiem fra Jan Erik Vold, ble Arild Nyquists bisettelse onsdag et farvel som var preget humoren og livsgleden som kjennetegnet dikteren.

Østenstad kirke i Asker var helt full av slekt og venner fra hele kunst-Norge. Bok-Norge var naturlig nok sterkt representert, men her var også utøvere innen flere kunstarter.

Arild Nyquist var en kjent og kjær dikter, og hans slekt og venner tok da også farvel med ham via hans egne ord - og gjennom andres.

- Trivdes godt i verden
«Jeg liker meg best her i verden. Selv om den kan være litt trist. Men det er bedre å rusle her oppe enn å være en død Nyquist», som Nyquist selv formulerte det i sangen «Jeg liker meg godt her i verden».

Volds reqiuem Jan Erik Vold hadde spesialskrevet et requiem der han hyllet Nyquist både som dikter og venn.

- Arild tok sin penn og gikk, sa han om vennen som døde brått 21. desember i fjor.

Lars Martin Myhre, Svein Olav Blindheim, Ellen Sofie Misebekk, Olav Næss og Terje Vik fremførte dikterens sanger som bidro til den varme atmosfæren i kirken, tross sorgen.

Både Arild Nyquists datter Alexandra og Aschehougs forlagssjef William Nygaard holdt minneord.

Lun livsfilosofi
Bisettelsen var preget av den livsfilosofi og lune humor som Arild Nyquist spredde om seg.

Etter at Arild Nyquists siste sang «Visa om kjærlighet» ble fremført, gikk de tilstedeværende ut av Østenstad kirke og kunne glede seg over den fantastisk utsikten mot Askerlandet som Nyquist var så glad i.

Reklame

Gjør Black Friday-kupp hos Dyrekassen