*Nettavisen* Nyheter.

Vakkert inn i natta

Foto: (Tor Hammerø)

To av vår aller mest spennende og utadvendte musikanter, vokalisten Solveig Slettahjell og tangentmagikeren Morten Qvenild, ga oss en nydelig start på årets Kongsberg-festival.

05.07.12 11:05

KONGSBERG(SIDE2): Mange vokalister uansett sjanger, som blant andre Thomas Dybdahl og Susanna Wallumrød, bortimot insisterer på at Morten Qvenild har ansvaret for tangentene før de begynner å synge. Solveig Slettahjell har gjort det samme i mange år og vi har full forståelse for valget. Mer empatisk og personlig tangentbehandling er det nemlig ikke mulig å oppdrive på bygdene nå til dags.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slettahjell og Qvenild har samarbeida i førstnevntes band The Slow Motion Orchestra i en årrekke. I dette intime duomøtet kom vi dem ennå tettere. De to kjenner hverandre ut og inn og stoler på hverandre som et godt ektepar skal gjøre det - uten at de er akkurat det.

Mye av materialet vi fikk servert var henta fra skiva «Antologie». Det betyr coverlåter av blant andre Nick Drake, Radiohead og Rolling Stones. «Strange Relationship» av Prince er ikke med på skiva - de var redd for den amerikanske adovaktstanden! - men versjonen vi fikk frem mot natta, ville garantert Roger Nelson, også kjent som Prince, jubla for.

En fullsatt Kongsberg kino tok i mot de to slik det sømmer seg en hjemvendte sønn og hans medsammensvorne Solveig Slettahjell. Dette er nemlig en duo i mesterklassen og det viste de oss på alle slags vis. Vakkert og usedvanlig personlig - vi forlanger ikke mer.

Journalist: Tor Hammerø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.