Gå til sidens hovedinnhold

Våknet av smellet fra terrorbomben

– Det lå et lik uten et bein midt i gata, sier Tobias Svensen (17).

Tobias Svensen (17) og kameratene hans er blant de minst 500 norske turistene som var i Palmanova på Mallorca da ETA torsdag ved 14-tiden sprengte sin andre terrorbombe i Spania i løpet av 24 timer.

– Vi våknet av et stort smell. Deretter hørte vi noen bildekk som eksploderte. To av kameratene mine sprang først ut for å se hva som hadde skjedd. De så at det lå et lik uten ei bein midt i gata, men det var borte allerede to minutter senere da jeg kom ut. Da var det masse politi og mye kaos på stedet, sier Svensen til Nettavisen.

Han anslår at bomben som drepte to politimenn gikk av cirka 50 meter fra leilighetshotellet vennegjengen bor på – Playas Cas Saboners. Reiseoperatører anslår antall nordmenn på øya til å være over 10.000 personer.

– Fillebiter
Svensen sier at han og kameratene aldri var i tvil om hva det var som hadde skjedd utenfor politistasjonen på feriestedet.

– Vi skjønte det med en gang. En bil var sprengt i fillebitert og brant fortsatt. ETA feirer 50 år i morgen. Det kan jo skje mer. Jeg må innrømme at jeg er ganske bekymret, sier Svensen.

LES OGSÅ:Bombe drepte to

Onsdag morgen ble rundt 60 personer skadet da en bombe gikk av ved politistasjonen i byen Burgos i Nord-Spania.

Isolert øy
Mens Svensen snakker med Nettavisen på mobiltelefon, passerer han en av de mange politisperringene som er satt opp på ferieøya.

– Hele øya er isolert nå. Flyplassen og havnene er stengt. Det er politisperringer overalt, sier Svensen, som etter planen skal være på øya til 4. august.

– Hvordan reagerer folk på det som har skjedd?

– Her nede er folk flest mildt sagt sjokkert, sier han.

Kommentarer til denne saken