*Nettavisen* Nyheter.

Våknet av sønnens bråk - drept med flere stikk

Kvinne drept på Fjellhamar i Lørenskog natt til tirsdag. Sønnen er siktet. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Grytidlig den skjebnesvangre morgenen skal sønnen ha bråket så mye at moren sto opp for å se hva som foregikk.

02.01.15 21:58

Ikke lenge etter var hun stukket til døde.

Underveis i krangelen mellom de to, gikk sønnen til kjøkkenet og hentet en kjøkkenkniv som skal ha et blad på mellom 15 og 25 centimeter. Deretter skal han ha påført moren flere stikk, samt utsatt henne for annen vold.

Det har Romerikes Blad fått opplyst av kilder i saken.

Da nødetatene ankom stedet, ble det forsøkt gjenoppliving. Kort tid etter ble det fastslått at livet ikke sto til å redde.

- Ikke planlagt
Politiet har så langt ikke ønsket å uttale seg om antall knivstikk eller motivet for hendelsen. Politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt bekrefter imidlertid at moren også ble utsatt for andre voldshandlinger underveis i krangelen mellom de to.

- Det jeg kan si er at det ikke kun dreier seg om knivstikk. Drapet synes, så langt vi har bragt på det rene, ikke å ha vært planlagt. Det er ikke snakk om noen henrettelse, men det er heller ikke snakk om selvforsvar, sier Aga til Romerikes Blad.

Hva som skjedde og hvorfor situasjonen eskalerte er imidlertid fortsatt uklart. Fredag var sønnen i nye avhør med politiet. Der forklarte han seg inngående om hendelsen i foreldrenes hus på Fjellhamar. I tillegg opprettholder han erkjennelsen han ga allerede første dag.

- Han forklarte seg mer om hendelsen, men vi ønsker ikke si noe om detaljene i avhøret. Det er fordi vi ikke vil påvirke andre vitner i saken. Det gjenstår noen vitneavhør. Blant annet vil vi finne ut mer om siktedes relasjon til avdøde, sier Aga.

- Situasjonen utviklet seg
Selv om det ble brukt en kjøkkenkniv, så skjedde ikke selve drapshandlingen på kjøkkenet.

- Det skjedde i et annet rom i huset. Uten at jeg kan si hvor det var, så kan jeg si at det heller ikke skjedde på soverommet. Avdøde var våken. Dette var en situasjon som har utviklet seg, og ikke noe som var planlagt.

- Hva er motivet?

- Det kan ikke jeg si noe om, men vi har et inntrykk av hva det kan være, svarer Aga.

Stemmer med tekniske funn
Allerede drapsdagen gikk politiet ut og sa de var sikre på at sønnen står bak drapet på moren. Fredagens avhør underbygger det synet.

- Det vi kan si, er at siktede beskriver en form for vold som stemmer overens med opplysningene i den foreløpige obduksjonsrapporten. Beskrivelsen stemmer overens med de tekniske funnene vi har gjort. Det tyder også på at han ikke påtar seg ansvar for noe han ikke har gjort, sier Aga.


Så vidt RB forstår, så skal sønnen ikke ha hatt kontakt med psykiatrien tidligere.

- Avhøret gikk helt greit. Det framsto adekvat å snakke med siktede, men vi var selvsagt observante på hans tilstand.

Da nødetatene ankom stedet drapsdagen, så skal sønnen heller ikke ha framstått som beruset.

- Det er jo en grunn til at vi har begjært en full judisiell observasjon. Det er ingen som kjenner til ham fra før. De tidligere forholdene han er dømt for er av mindre alvorlighetsgrad. Det er småting, og for eksempel ingen voldsforhold, sier Aga, som ikke vil kommentere hva tidligere forhold er av hensyn til taushetsplikten.

Lippestad vil ikke si noe
Romerikes Blad var fredag i kontakt med advokat Geir Lippestad – sønnens forsvarer.

Han ønsker ikke å gi noen flere kommentarer på det nåværende tidspunkt.

- Det har vært et avhør i dag, og det blir flere avhør senere. Utover det vil jeg ikke si noe nå, sier Lippestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag