*Nettavisen* Nyheter.

Våknet opp som stortingsrepresentant

Foto: Terje Nilsen (Oppland Arbeiderblad)

Stine Renate Håheim (25) våknet av sms-rush tirsdag.

20.10.09 19:53

Rigmor Aasruds opprykk til regjeringen fører nemlig til at Valdres-jenta skal møte som fast møtende vararepresentant på Stortinget for Arbeiderpartiet.

Det tar hun som en solid bonus, etter først å ha havnet utenfor Stortinget etter valgresultatet.

Til fylkestinget
Vi ringte Håheim første gang klokka 07.00. Da hadde hun allerede fått meldinger en times tid, skriver oa.no.

- Jeg har en anelse om hvorfor du ringer, svarer hun.

- Det er jo fantastisk hvis det slår til, men jeg vet jo ikke noe ennå. Jeg har bare fått en masse meldinger. Egentlig må jeg tenke meg om litt. Det har liksom ikke gått opp for meg, sa Stine renate.

Men da vi 11.30 kunne fortelle at Rigmor var blant dem som kom ut på Slottsplassen sammen med den nye regjeringen, strålte hun og innrømmet at hun hadde hatt en telefonprat med Rigmor minuttene før.

Hun hadde absolutt ingen planer om å dra på Stortinget onsdag. I stedet dro hun fra Oslo på morgenkvisten til Gjøvik for å være med på fylkesting i tre dager. Der møtte vi henne på perrongen.

Til Oslo igjen?
- Så nå tar du første tog inn igjen?

- Nei, jeg vet jo egentlig ingen ting. Det eneste jeg vet er at hverdagen blir helt annerledes. Klart jeg synes det er spennende. Ikke minst er det spennende og viktig at Oppland har fått en statsråd. Det er vel ingen tvil om at Hedmark har vært dyktigere enn oss innad mot Regjeringen, ikke minst fordi de har hatt flere statsråder de seinere åra. Men nå er det Opplands tur, sier Valdres-jenta.

- Og så får jo Vestoppland styrket sin posisjon?

- Ja, og det er vei ikke å forakte, smiler hun, før hun trasker videre sammen med kommunalkomiteen i Fylkestinget. Men mistenker vi henne rett er vel tankene et helt annet sted akkurat nå!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.