Gå til sidens hovedinnhold

Våknet opp til den ufattelige tragedien

Håkon (19) og Ola (19) tente lys for de knivdrepte.

I løpet av kvelden og natten har flere satt ned lys på Tusenårsstaden utenfor rådhuset i sentrum på Tangen. Her var kriseledelsen i kommunen samlet i de sene timer natt til i dag, og det var opprettet et pårørandesenter der dei som har behov for det, kan samles, skriver Sogn Avis.

Ungdom og foreldre Sogn Avis har vært i kontakt med gir uttrykk for at det kjennes godt å ha et slikt tilbud, ettersom de grufulle drapene som skjedde på Valdresekspressen mandag kveld vil bli svært tøft å takle for mange.

Ei 19 år gamal jente frå Årdal er blant de tre omkomne etter busstragedia. De to andre er en svensk statsborgar og en mann fra Valdres, begge i 50-åra.

Tips eller bilder? kontakt Nettavisens journalist her.

Det var disse som befant seg på bussen på vei over Tyin til Fagernes og Oslo da en 31-åring fra Sør-Sudan, også han passasjer i bussen, gikk til angrep med kniv.

Kreiseledelsen i Årdal kommune opplyser at Årdal kirke vil være åpen fra klokka 15.00 i ettermiddag for de som ønsker og samles i sorgen.

Les også: 31-årig asylsøker fra Sør-Sudan pågrepet etter trippeldrapene

Kripos fortsetter arbeidet utover dagen
Kripos kom natt til tirsdag til Årdal og fortsetter undersøkelsene etter trippeldrapet på Valdresekspressen utover tirsdagen.

- Mannskaper fra Kripos har jobbet gjennom hele natten og vil fortsette undersøkelsene utover tirsdagen, sier operasjonsleder Olaug Horne i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Området rundt bussen var mandag kveld avsperret, og vindusviskerne på bussen gikk fortsatt da NTBs utsendte ankom stedet. Ved midnatt ble det lagt presenning over bussen, og redningsbiler fra Viking var framme ved bussen ved 0.30-tiden natt til tirsdag.

Ved 2-tiden var bussen i ferd med å bli fraktet bort. Samtidig hadde mannskaper fra Kripos ankommet stedet.

Tre personer - en norsk bussjåfør i 50-årene, en svensk mannlig passasjer i 50-årene og en norsk 19 år gammel kvinne – ble knivdrept om bord på bussen mandag kveld. En mann fra Sør-Sudan, bosatt i Øvre Årdal, ble pågrepet på stedet og fraktet til Haukeland universitetssjukehus med lettere skader.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai