RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakre kvinner farlig for helsa

Foto: A. ArianiSplash News (A. ArianiSplash News)
Ikke bare fordel å ha en skjønnhet ved sin side.

(SIDE2): Fra Hollywoodklisjeer er han godt kjent - både i form av nerden, den sjenerte eller som den aseksuelle kompisen - mannen som blir klam i hendene, sier bare feil ting og oppfører seg retardert når en vakker kvinne er i nærheten.

Klisjeer har som kjent rot i virkeligheten - mange menn sliter dersom vakre kvinner befinner seg i samme rom -og en ny undersøkelse gjort ved universitetet i Valencia viser at det faktisk kan være helseskadelig for menn.

Årsaken er ifølge Mens Health at det kan få mannen til å frigjøre stresshormonet kortisol.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Forverrer
Hormonet frigjøres under fysisk eller psykisk stress, og kan forverre hjertelidelser, diabetes, ereksjonssvikt, kliniske depresjoner og høyt blodtrykk.

Blant annet lot forskerne menn forsøke å løse sudoku samtidig som det var en vakker kvinne i rommet. Når mennene ble latt alene i rommet sammen med kvinnen, skjøt kortisolnivået i taket - og forskerne tolker det som at mannen da regnet med at det var større sjanse for at noe skulle skje mellom de to.

- Menn er mye mer sårbare enn de later som. De skal fremstå som tøffe, men det er ofte et forsøk på å skjule usikkerhet. For mange er en vakker kvinne truende, og det trigger instinktet om å flykte eller slåss, sier sexolog Patti Britton.

Fine tanker
Men det er mulig å hindre usikkerheten - og kortisolnivået - i å nå taket - blant annet ved å slutte å tro at vakre kvinner er langt utenfor deres rekkevidde. Rett og slett slutte å tenke stygt om seg selv. En annen måte er å se på den vakre kvinnen som annet enn et sexobjekt - og heller ta en nærmere kikk på hennes indre egenskaper.

Britton anbefaler uansett menn å øke sin egen selvtillitt - og sammenligner det med å lære å svømme.

- Menneskeliggjør henne. Det er slik at jo mer menn oppholder seg sammen med kvinner de synes er vakre, jo lettere er det å føle seg genuint selvsikker. Dersom du er redd for å svømme, er det første skrittet å komme seg ut i vannet. Øvelse gjør mester.

Negativ jobbsituasjon
Andre mener helseproblematikken knyttet til vakre kvinner bør tas med en klype salt - og sier det er langt mer alvorlig å mistrives i jobben eller ha et ulykkelig samliv.

Dessuten - det er ikke slik at en mann som er sammen med en vakker kvinne vil gå rundt og være stresset så lenge forholdet varer - man blir over tid også kjent med andre sider av sin kjære, og det er lettere å sammenligne seg selv med den andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere