Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakre modeller over 40

Foto: Linn de Lange
Sist oppdatert:
Se de vakre vinnerne av modellkonkurransen for modne kvinner.

(SIDE2): Det er tredje gang kvinnemagasinet Tara arrangerer modellkonkurranse for kvinner over 40 år. Hele 600 påmeldte og 13.000 registrerte stemmer fra publikum vitner om kåringens popularitet. Vi ble med under fotoseansen der både hverdagsantrekk og festantrekk skulle festes til glanset papir.

- Vi har erfart at det ikke er lett å finne modeller over 40 år. Derfor valgte vi å ta saken i egne hender, sier redaktør Torunn Pettersen i TARA til Side2 da konkurransen ble avholdt for første gang. Siden da har magasinet bygget sin egen lille stall av modne modeller som de bruker hyppig i sine moteserier.

SE BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN!

Ressurssterke vinnere
Årets seks vinnere ble operasanger Cecilie Rønning (41), markedssjef Elisabeth E. Flom (41), kontorarbeider Ingeborg Fagerborg (46), sykepleier Elisabet Thorsell (44), hjelpepleier Lillyan Hidalgo (55) og lektor i litteratur samt sykepleier Milla Hansen (43).

- Blant vinnerne i årets konkurranse finner vi en russisk jente, en meksikansk jente og en nederlandsk jente, noe vi synes er kjempefint for mangfoldet. En litt internasjonal vinnergruppe i år, forteller moteansvarlig i Tara, Åshild Breian. Vi i juryen har også prøvd å kåre vinnere fra hele landet i disse konkurransene, slik at flere landsdeler blir representert.

Var miss på 70-tallet
For en av vinnerne har ikke de siste dagene vært en helt ukjent opplevelse. Tilbake i 1972 deltok nemlig Lillyan Hidalgo i miss Puebla i Mexico i 1972, og dro den gang i land en 11. plass. I dag er hun blitt 55 år gammel, og skal stå modell igjen.

- Jeg synes det har vært helt utrolig å være med i denne konkurransen! Jeg ble helt satt ut da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet. Jeg fikk hele familien min til å stemme på meg på nettet, og jeg fikk stemmer fra folk jeg kjenner over hele verden. Nå vet folk utover landegrensene hva Tara er på grunn av meg, ler Hidalgo.

For siste nytt fra Side2, gå til forsiden her!

Sanket stemmer via Facebook
En annen vinner, Elisabeth, fikk også sin egenstøttegruppe på Facebook. Ingeborg ble på sin side noe overrasket over å ha vunnet noe som helst, hun var påmeldt i smug av sin datter.

Moden mote
- Vinnerne brukes som modeller i bladets moteserier minst to ganger i løpet av et år, og mange tidligere vinnere brukes flere ganger. Tilbakemeldingene fra leserne viser at de liker vanlige kvinner i motereportasjene, og at de viser klær som faktisk er mulig å gå med, sier Breian. Vi er også bevisst på å bruke norsk design i motereportasjene våre.

Vinnerbildene kan du se i marsutgaven av Tara.

1425

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!