På Lillehammer leide kommunen inn en trubadur for å muntre opp vaksinekøen. I Alta raste kronisk syke som fikk parkeringsbot i kaoset utenfor helsesenteret da de skulle vaksinere seg. Fra Utsira fortelles det om forsøk på å snike.

Har du stiftet bekjentskap med svineinfluensa eller har en historie å fortelle fra vaksinekøen? Hva synes du om medienes omtale av pandemien og myndighetenes informasjon og råd?

Fortell om det i kommentarfeltet under, eller send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Svineinfluensaen sprer seg raskt og rammer skoler og arbeidsplasser, samtidig som vaksineringen er i gang. Noen steder er man godt i gang med å vaksinere risikogruppene. Andre steder venter man på mer vaksine, og noen er ennå i startgropa.

430 kommuner i sving
Landets 430 kommuner og bydeler har en stor oppgave med massevaksinasjon og informasjon. Samtidig går diskusjonen blant nordmenn om svineinfluensaen - som for folk flest vil arte seg som en vanlig influensa - er noe å bekymre seg for. Så langt er 14 personer døde etter å ha blitt smittet av viruset. Sentrale helsemyndigheter rådet alle til å vaksinere seg for å begrense utbredelsen av smitten.

Her er noen av denne ukas saker om gjennomføringen av vaksineringen så langt sakset fra ulike medier:

OSLO: Vaksine til kongefamilien
Kongefamilien og flere nøkkelpersoner ved Slottets stab fikk vaksine mot svineinfluensa fredag morgen, skriver VG Nett.

- Kongen, dronningen, kronprinsen og kronprinsessen er blitt vaksinert mot svineinfluensa. Dette er gjort ettersom de igjennom sitt virke møter mange mennesker. Dermed unngår de å bli smittet selv - og smitte andre, hvis de selv skulle ha hatt sykdommen, sier Sottets informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen til VG.

ØSTFOLD: Lang kø i Fredrikstad
Tilstrømmingen var enorm da Fredrikstad kommune inviterte folk i risikogruppen til å vaksinere seg ved to av byens helsestasjoner fredag morgen, skriver F-b.no.

TELEMARK: Sendt ut av vaksinekøen
73 år gamle Anne-Marie troppet onsdag opp for å få vaksine i Porsgrunn, men ble sendt hjem fordi hun var for gammel, skriver Telemarksavisa.

I løpet av neste uke får Telemark 9500 nye doser, skriver Varden

ROGALAND: Fikk ikke snike
Helsestasjonen i Utsira avviste en bekymret far fra Haugesund som hadde tatt turen i håp om å få vaksinert sine tre mindreårige barn, skriver Haugesunds Avis på nett.

SOGN OG FJORDANE: Nok også til grisebøndene
Gloppen kommune har gode nyheter til grisebøndene. Det er nok vaksine også til dem. Det opplyste helse- og sosialsjef Ragnhild Eimhjellen onsdag ifølge avisa Firda .

MØRE OG ROMSDAL: Halve skolen hjemme
Bare 138 av elevene Sunndal ungdomsskoles 309 elever møtte til undervisning fredag morgen. Rektor Trond Hansen bekrefter at fraværet skyldes svineinfluensa, skriver avisa Driva på nett.

I Langevåg i Sula kommune var det fredag innbyggere i risikogruppas tur til å få vaksine mot svineinfluensa. Det var lange køer utenfor helsesetasjonen i Langevåg sentrum, skriver Sunnmørsposten på nett.

- Det er trangt på helsestasjonen så vi har ikke plass til at mange står her og venter. Vi vil derfor dele ut kølapper slik at folk kan gå på kafè eller i butikker i nærhten i ventetiden, forteller Grethe G. Øien, leder for kommunens helseavdeling, til avisa.

OPPLAND: Trubadur i køen
Svingen legesenter fant denne uka et botemiddel for dårlig stemning i vaksinekøen: De fikk hjelp av trubadur Lars Erik Ødegård. Hans oppdrag var å løse opp stemningen og få folk til å tenke på andre ting enn at de sto i en lang, varm og i verste fall forgjeves kø. Legesenteret hadde nemlig ikke vaksiner nok til at alle kunne gå hjem med et nålestikk i armen, skriver GD.no.

FINNMARK: Bøtelagt i vaksinekø
Sju personer som sto i vaksinekø i Alta på første dag av vaksineringen tirsdag hadde ikke funnet ledige parkeringsplasser. Alle ble bøtelagt for ulovlig parkering, skriver Altaposten. Det fikk flere til å reagere, ifølge avisa. En av dem hadde fulgt sin lungesyke mor til helsesenteret med oksygenapparat og det hele.

- Jeg ble knallprovosert over måten dette ble gjort på, sier hun til avisa.