Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinekjempe oppjusterer: - 95 prosent effektiv

Legemiddelselskapet Pfizer melder at vaksinen er 95 prosent sikker.

- Den siste analysen av fase tre-testingen av Pfizers koronavaksine, viser at den er 95 prosent effektiv i å forhindre infeksjon, selv hos svært gamle, og den har ingen alvorlige bieffekter, sier selskapet onsdag til CNN.

Tidligere ble det meldt at denne vaksinen var 90 prosent sikker.

Blant de frivillige som var med på placebotesten, hadde 170 personer blitt smittet av korona. Av disse hadde 162 fått placebo, altså ikke selve vaksinen. Åtte av de som hadde fått vaksinen, hadde likevel blitt smittet av korona. Det tilsvarer en sikkerhet på 95 prosent, sier selskapet.

Nettavisen Pluss: Slik fungerer de helt nye vaksinene mot korona

Dermed er Pfizers vaksine like sikker som Moderna sin vaksine. Begge vaksinene går nå gjennom det siste kontrollstadiet før de kan masseproduseres. Begge vaksinene vil trolig kunne bli masseprodusert fra rundt nyttår.

Nettavisen skrev tirsdag at Modernas vaksine her en stor fordel. Mens vaksinen til Pfizer og BioNTech må lagres på minus 70 grader før bruk, kan vaksinen til Moderna kan lagres i vanlig kjøleskap-temperatur (mellom 2 og 7 grader).

Det har ikke bare betydning for lagring, men også for transport.

I Storbritannia jobber AstraZeneca med å få en tredje vaksine klar for produksjon. Selskapet antar å kunne levere fire millioner doser i Storbritannia før nyttår.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021