RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vaktmester tappet sameie-konto

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Å ha full tilgang til sameiets felleskonto ble for fristende for vaktmesteren. På ett år loppet han sine naboer for 98.000 kroner.

Den 52 år gamle mannen var valgt som styreleder for sameiet i Fana og hadde ubegrenset tilgang til naboenes to felleskontoer i sameiet. Det ble en oppgave flere nummer for stor for vaktmesteren.

Tilsto underslag
Fra juni 2004 til juli 2005 tappet han kontoen for til sammen 98.370 kroner og brukte det til sine egne private formål. Sameiet hadde ikke godkjent bruken av pengene. Da underslaget ble oppdaget, begjærte nabolaget at vaktmesteren ble siktet og dømt. 52-åringen ga en uforbeholden tilståelse av underslaget i retten, fredag i forrige uke.

Soner i ferien
Påtalemyndigheten la ned påstand om 60 dagers fengsel for den utro vaktmesteren, men Bergen tingrett dømte han til 36 dagers ubetinget fengsel. Retten ville nemlig ta hensyn til at 52-åringen kunne sone dommen i forbindelse med ferieavviklingen sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere