RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valdres-rektor vil revurdere fremtidige Kenya-besøk

Oslo (NTB): Tirsdag reiser rektoren ved Valdres folkehøgskole til Kenya for å besøke de overlevende etter bussulykken i Nanyuki. Etterpå vil skolens reiserutiner bli gjennomgått.

Lørdag mistet Valdres folkehøgskole to elever da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil. Den kenyanske sjåføren i bussen omkom også. Tirsdag reiser rektor Jens Rindal til Kenya for å treffe de omkomne elevenes klassekamerater, som blir tatt hånd om av Utenriksdepartementet.

- Det er viktig for meg å få treffe dem, men jeg hører også at de er fantastisk flinke til å ta vare på hverandre, sier Rindal til NTB.

De hardest skadde etter bussulykken gjennomgikk vellykkede operasjoner søndag kveld, ifølge rektoren. Det jobbes nå med å finne ut hvor tidlig disse kan bli sendt hjem til Norge.

Folkehøyskolen har hatt årlige turer til Kenya siden 2008. Nå kommer skolen til å vurdere sikkerheten rundt turene på nytt.

- Vi arrangerer mange og lange utenlandsturer der vi kalkulerer risikoen. Kenya-turene har vært utelukkende vellykkede fram til nå, men det er naturlig at vi gjennomgår opplegget når noe slikt skjer. Det viktigste for oss er elevenes sikkerhet, sier Rindal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere